FENOMEN EDITORIAL

La trilogia eròtica 'Cinquanta ombres' ja té banda sonora

Surt a la venda un disc que reuneix 15 cançons de música clàssica que apareixen en la sèrie supervendes d'E. L. James

Vídeo promocional del disc inspirat en ’Cinquanta ombres’, la sèrie eròtica de l’escriptora britànica E. L. James. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La trilogia eròtica supervendes de la britànicaE. L. James, 'Cinquanta ombres', aviat tindrà banda sonora. Emi ja ha anunciat que un disc amb 15 temes demúsica clàssicaque surten citats a les novel·les i que han estat seleccionats per la mateixa autora ja està disponible en format digital als Estats Units i el Canadà i que a partir del 17 de setembre el publicarà a tot el món tant en digital com en format físic. El títol: 'Fifty Shades of Grey' The Classical Album'.

Els llibres de la sèrie ('Cinquanta ombres d'en Grey', 'Cinquanta ombres més fosques' i 'Cinquanta ombres alliberades'), publicats en català i en castellà per Rosa dels Vents i Grijalbo, han estat des que van arribar a Espanya enfilats en els primers llocs de lesllistes de més venuts, i confirmen així un fenomen editorial que ja suma en el mercat anglosaxó 31 milions d'exemplars. Les novel·les relaten la història d'amor i sexe entre una universitària i un ric i guapo home de negocis aficionat al sadomasoquisme.    

Èxit d'una peça del segle XVI

Notícies relacionades

Segons la discogràfica EMI, les referències dels llibres a la música clàssica han estimulat també les vendes de les peces que s'esmenten en la sèrie i que brinden una atmosfera misteriosa i seductora. Així, 'Spem in Alium', un motet del segle XVI per a 40 veus de Thomas Tallis, està a dalt de tot de les llistes de música clàssica del Regne Unit.

Entre les peces de l'àlbum hi ha 'Flower Duet' de Lakmé, 'Canon in D' de Pachelbel, les Variacions Goldberg de Bach i un nocturn de Chopin, interpretades, entre altres, per Sir Simon Rattle, King's College Choir, Barbara Hendricks i Alexandre Tharaud.