Anar al contingut

El Museu Barbier-Mueller tancarà les portes definitivament

L'art africà no substituirà la col·lecció actual de peces precolombines

Finalment el Museu Barbier-Mueller tancarà les portes definitivament al setembre, quan els fons d'art precolombí que exhibeix des del 1997 deixin Barcelona per anar cap als magatzems d'un marxant d'art francès a qui Jean-Paul Barbier, propietari de la col·lecció, va vendre les peces el mes de juny passat.

En un principi es va dir que el col·leccionista compensaria la ciutat prestant, per un període de 10 anys, un conjunt de peces d'art africà de gran valor històric i artístic que passarien a ocupar les parets de les sales del museu del carrer de Montcada, però, segons informa l'ajuntament, l'acord no ha estat possible per les “condicions econòmiques, conceptuals i funcionals”.

Per compensar el buit que deixarà la marxa de la col·lecció, l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) vol posar en marxa el Museu de les Cultures del Món, en què segons informa l'ajuntament, fa temps mesos que hi treballen. El centre tindria com a punt de partida les col·leccions no occidentals que formen part del patrimoni de la ciutat, així com algunes col·leccions privades, especialment la Col·lecció Folch.

0 Comentaris
cargando