L'atac novaiorquès

THE DRUMS: Els 'rookies' de la temporada

The Drums, amb Jonathan Pierce segon per la dreta.

The Drums, amb Jonathan Pierce segon per la dreta. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
NANDO CRUZ

Quan van aterrar fa mig any al Primavera Sound només tenien l'epéSummertime (2009), però la cançóLet's go surfingja es xiulava a tort i a dret i fins i tot s'havia convertit en sintonia per anunciar un cotxe. Aquella nit es va veure clar que The Drums no es conformaven de ser el grup simpàtic de la temporada, sinó que aspiraven a aplegar tant de públic com The Strokes, Franz Ferdinand, Vampire Weekend o qualsevol altre artista realment popular del moment.

Notícies relacionades

The Drums portaven el logotip «banda-de-futur-esplendorós» tatuat al front i el seu cantant, Jonathan Pierce, va fer tot el possible per demostrar que la seva missió era cridar l'atenció de tots i cadascun dels espectadors presents i, no només distreure'ls, sinó a més demostrar-los que, en efecte, estaven davant del quartet de qui més sentirien a parlar a partir de llavors. Venien de conquista... i déu n'hi do si van arrasar.

L'elapéThe Drums(2010) va arribar uns dies després amb més cançons sobre esprémer l'adolescència, disfrutar l'estiu i predisposar-se a encaixar els primers revessos de la tardor i la maduresa; amb més cançons amb un peu al pop innocent dels 60 i més ritmes amb el perfil angulós del post-punk. Aquest concert es va anunciar en una sala que ja es va quedar petita i, una vegada traslladats a una altra, també els ha faltat aforament.