Duel Barcelona-Benicàssim

Babyshambles oficia al FIB un curt però enèrgic recital

Sigur Rós va emocionar amb el seu extravagant deliri còsmic

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BENICÀSSIM

Amb el deliri còsmic dels islandesos Sigur Rós encara a la retina --una de les actuacions més extravagants que recorden elsfibers--el Festival de Benicàssim (FIB) va viure ahir la seva segona jornada, exhibint múscul amb formacions com Babyshambles i My Bloody Valentine. El dia anterior, la banda de l'illa de Björk va brindar un recital bellament orquestrat i profundament atmosfèric, a base d'extensos paisatges sonors (el mateixhitque va obrir el concert,

Svefn-g-englar, va durar 10 minuts), que van atrapar l'oient des del primer instant.

Notícies relacionades

Va ser una generosa actuació d'hora i mitja, en què disfressats i amb grans esferes blanques penjades per l'espai com si fossin planetes, els Sigur Rós amb Jon Thor Birgisson al capdavant semblaven que no eren d'aquest món. I amb els seus sons hiperbòlics i, en ocasions, apocalíptics, van emocionar els 20.000 assistents, xifra rècord del FIBstart.

Res a veure amb la curta actuació de Babyshambles (40 minuts), que ahir a la nit va obrir la marató a l'Escenari Verd. Amb un Pete Doherty bastant més mesurat que en l'edició anterior, els britànics sabien que jugaven a casa --els anglesos sempre han copat el FIB--, encara que el baixista Drew McConnell es va dirigir al públic en castellà (va viure un temps a Canàries). Més enllà de la controvèrsia que generen els excessos del cantant, el grup va fer gala del seu rock urgent i vital, i va abordar diverses peces deShotter's Nation, disc amb què reafirmen la seva condició de cronistes de l'Anglaterra actual. Al tancament d'aquesta edició, encara no havia tocat My Bloody Valentine, el retorn més esperat i evident reclam de cartell.