LA RECEPTA

Mongetes estofades amb verdures

Eugenio Gámez serveix llegums a la seva parada.

Eugenio Gámez serveix llegums a la seva parada.

1
Es llegeix en minuts

Eugenio Gámez, propietari de Legumbres Gámez, una de les parades històriques del mercat de Montserrat, proposa un plat sa i, a més, econòmic en aquests temps de vaques magres.

INGREDIENTS ( 4 persones)

400 grams de mongetes d'or

Una albergínia

Dos carbassons

Un pebrot de romesco

Una cabeça d'alls

Un nap

Una ceba

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Poseu els llegums en remull de 10 a 12 hores. Renteu-los i reserveu-los. Peleu l'albergínia i talleu-la a quadrats. Feu el mateix amb el carbassó. Agafeu aquests ingredients més un nap sencer, una ceba sense trossejar i un pebrot de romesco i sofregiu-los. Afegiu-hi els alls esclafats però sense pelar i els llegums. Remeneu-ho tot fins que les verdures estiguin fetes. Afegiu-hi aigua i coeu-ho tot, de dues a tres hores, a foc molt lent. El resultat és un plat exquisit perquè les verdures formen una lleugera massa que els dóna un gust únic.