festival flamenc de cajón!

'Jondo' des de les entranyes

Alba Guerrero estrena 'Pa' mi Manuela', dedicat a la seva filla

FLAMENC PER EMMARCAR. La cantant de Huelva canta una Guajira / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Alba Guerrero, una experimentada i preparadíssimacantaora, estrena avui al Harlem i programada per De Cajón! un espectacle parit literalment de les seves entranyes. El fil conductor és la seva filla. Així que l'ha batejatPa' mi Manuela. «Està dedicat a ella, que acaba de néixer. I conté moltesletrillasamb el seu nom», explica l'artista, nascuda a Huelva però amb profundes arrels a Barcelona (es va establir aquí amb només 4 anys).

Notícies relacionades

Guerrero avança que abordaràcantestradicionals «que tenen d'especial que en tots s'esmenta Manuela. Un nom tan flamenc, que apareix en moltíssimes lletres», es congratula. En el seu rastreig en va descobrir algunes que no coneixia i altres de més famoses, com la que cantava l'enyorat Enrique Morente (perbulerías) i que li va inspirar el títol. «Igual que un fandango de Huelva de Diego Carrasco. ¡I els dos m'agraden tant!», sospira. «Pa' mi Manuela ole pa' mi Manuela, florecillas de nubes pa' su cabeza», resa la peça. En el recital es farà acompanyar peltocaorPaco Garfio (guanyador del Concurs de Guitarra Ciutat de l'Hospitalet). «I el meu guitarrista habitual», aclareix.

VENA DIDÀCTICA / Professora del Taller de Músics i de l'Esmuc, Guerrero fa temps que fon referents i coneixements per forjar un estil propi. I s'atreveix amb aventures com el seu premiat projecte Polifonía Jonda. Per cert,Pa' mi Manuela s'emmarca en el cicleFlamenco en cercanía, «el més semblant possible a una farra flamenca sense ser-ho, amb la gent tan a prop que percep la teva emoció. Però també els nervis. I a mi m'agrada anar explicant elscantes». És a dir, li surt la vena didàctica. «Sí, no hi puc fer res», riu.