NOU TREBALL DISCOGRÀFIC DE LA CANTANT DE LOUISIANA
Roslyn recrea el folk dels EUA en català
La cantant publica 'Què se n'ha fet d'aquelles cançons?'
"¿Què se n'ha fet d'aquelles flors?" es va preguntar Pete Seeger amb el seu banjo. La resposta, a la mateixa lletra: van acabar a les tombes dels soldats morts al Vietnam. Aquesta és una de les cançons (i la que li ha inspirat el títol del disc) que recupera Roslyn, una cantant de Louisiana que recrea peces clau del folk nord-americà en l'àlbum '¿Què se n'ha fet d'aquelles cançons?'. Un compacte cantat en català (amb un accent que la delata) i que ha publicat "també com a homenatge als cantants i grups catalans dels anys 60 i de l'etapa de la Cançó que van ajudar que fossin temes molt populars", explica.
L'àlbum, gravat a Houston, inclou títols com 'La casa del sol naixent', 'L'hora dels adéus', 'Escolta-ho en el vent', 'Paff era un drac màgic' i 'La vall del riu vermell', que "no deixa de ser una cançó d'amor en què no mor ningú", subratlla, sorpresa que a Catalunya es canti als enterraments. "Va sobre un vaquer que ha de dir adéu al seu gran amor. És una cançó romàntica i de comiat, ¡però no funerària!", exclama.
Roslyn insisteix en la importància de reivindicar "la vigència" de molts d'aquests "himnes" perquè "per desgràcia segueix havent-hi guerres i patim massa desgràcies i injustícies per quedar-nos de braços plegats". I vol ressaltar el fet que totes les lletres seleccionades "són antiguerra, antiopressió i tenen un missatge positiu. Són cançons que seria una pena que es perdessin, d'aquí ve el títol, 'Què se n'ha fet d'aquelles cançons'. Crec que és important que se segueixin mantenint molt vives", insisteix.
PRODUCTOR CATALÀ
Notícies relacionadesDarrere d'aquest compacte hi ha el productor i guitarrista català Jordi Guillem, que el 2004 se'n va anar a treballar als Estats Units, on va produir artistes de country, dance... i també va arribar a treballar amb Paulina Rubio i Enrique Iglesias. "Estant allà -relata Guillem- vaig veure clar que havia de fer aquest disc, amb aquest repertori i en català. I que la candidata ideal era Roslyn, a qui fa anys vaig conèixer a Barcelona i amb qui ja havia treballat".
Roslyn, il·lustra Guillem, va arribar a ser número u a Europa amb peces dance com 'My destiny', i amb "més temes molt de discoteca", puntualitza la cantant, que va sentir la crida de la música quan era petita mentre cantava gospel a les esglésies. En el seu currículum figura també haver cantat moltes vegades l'himne americà en quantitat d'estadis i haver estat nominada el 2011 als Grammy en la categoria tropical de gènere de cúmbia electrònica amb 'Acércate'.
- Va visitar Salamanca, Valladolid, Lleó i Galícia L’estiu del Papa per Espanya a bord d’una furgoneta: així va recórrer Prevost Espanya amb una tenda de campanya
- Oriol Pujol inicia un nou projecte empresarial
- Protecció al consumidor El Govern espanyol endureix l’atac contra les conegudes com a trucades ‘spam’
- Apunt ‘Ajo y agua’
- Urbanisme L’avinguda de Roma renaixerà el 2027 com a bulevard per passejar