Qatar 2022

La FIFA rebutja llançar un discurs de Zelenski en la prèvia de la final del Mundial, segons la CNN

La FIFA rebutja llançar un discurs de Zelenski en la prèvia de la final del Mundial, segons la CNN

AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La FIFA ha rebutjat la petició d’Ucraïnaper tal que el president Volodímir Zelenski llancés un discurs a les pantalles de l’estadi de Lusail durant la prèvia de la final del Mundial de futbol diumenge, segons fonts pròpies de la cadena nord-americana CNN.

 Aquesta negativa de l’organisme esportiu ha sorprès la Presidència ucraïnesa, que pensava que «la FIFA volia utilitzar la seva plataforma per al bé comú», segons han reconegut les esmentades fonts.

 Ara bé, Ucraïna i la FIFA podrien estar encara en converses, així que la decisió sembla no ser encara definitiva.

 Des de l’esclat de la guerra, el president Zelenski ha llançat discursos –en directe o gravats– davant nombrosos òrgans internacionals, inclosos els parlaments de gran part de la comunitat internacional.

Notícies relacionades

 Zelenski ha aprofitat les seves al·locucions per denunciar la invasió russa, iniciada a finals de febrer, i per demanar a la comunitat internacional una denúncia unànime per l’agressió del seu país veí de la sobirania i integritat territorial.

 Per la seva banda, la negativa de la FIFA a donar lloc a arengues polítiques va en la línia de la seva estratègia al llarg de tot el Mundial de futbol a Qatar. La cita ha despertat crítiques a escala internacional per la situació dels Drets Humans al país del Golf.