Aquests són els avantatges que poden obtenir els barcelonins si es passen al cotxe elèctric

Les marques ja no podran comercialitzar vehicles de combustió a la Unió Europea el 2035

Les gammes de cotxes elèctrics i híbrids de Ford és una de les més interessants del mercat

Aquests són els avantatges que poden obtenir els barcelonins si es passen al cotxe elèctric

Cedida

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

El 2035 només es podrà comercialitzar vehicles elèctrics a Europa. Aquesta va ser la decisió del Parlament Europeu, després de la prohibició de la venda de vehicles de combustió el 2022. Algunes marques com Ford, que té l’objectiu d’electrificar la seva gamma de vehicles per al 2024, ja treballen per oferir alternatives funcionals i rendibles als conductors. Però el cotxe elèctric ja és una realitat als principals carrers i carreteres del món.  

Només durant el mes de gener, es van matricular un 80,8% de vehicles elèctrics més que el mateix mes del 2022, segons l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac). Aquest creixement també es va produir amb els híbrids no endollables, amb un 57,8% més i 21.044 unitats matriculades; i els híbrids endollables, que van créixer un 28,1% amb més de 4.100 unitats matriculades. Però hi ha una dada més visible d’aquest canvi. Els turismes electrificats es van emportar un 43,76% de la quota de mercat aquell mes.  

Aquesta evolució, no només avantatjosa per al planeta, també és necessària per arribar a la neutralitat climàtica el 2050. L’estalvi en el consum, el cost de manteniment més baix i alguns avantatges fiscals, a més de la facilitat per moure’s per ciutats com Barcelona, converteixen aquests vehicles en una bona aposta per a qui estigui pensant a canviar-se de cotxe pròximament.  

En aquest article t’explicarem els avantatges més importants dels cotxes elèctrics i els cotxes híbrids

Aquests són els avantatges del cotxe elèctric 

Aquests són els avantatges del cotxe elèctricFa uns anys hi havia molts dubtes a l’hora de plantejar-se el canvi al cotxe elèctric. L’autonomia, els punts de càrrega, el preu, el manteniment... Eren només algunes de les qüestions que més preocupaven. En l’actualitat, totes aquestes ja tenen solucions i, quant al preu, malgrat que té un cost de compra més elevat, a mitjà termini surt molt més rendible que un vehicle de combustió. ¿Quins beneficis tenen els cotxes elèctrics i híbrids? 

Els beneficis del cotxe elèctric 

Els beneficis del cotxe elèctric

  1. Cost més baix en manteniment i estalvi. Tenen menys peces mòbils i, per tant, redueixen substancialment el cost de manteniment. A més, aquests vehicles són més eficients amb un cost per quilòmetre molt més baix que els de combustió. 

  2. Potència. El motor elèctric té un parell instantani que li ofereix una acceleració molt més potent. 

  3. Avantatges fiscals. T’estalviaràs l’impost de matriculació, no pagaràs les zones blaves en gaires municipis i gaudiràs de bonificacions importants en l’impost de circulació, entre d’altres. 

  4. Zero emissions. El vehicle 100% elèctric no contamina, ja que genera zero emissions. Precisament per aquesta raó obtenen l’etiqueta zero de la DGT que dona accés lliure a qualsevol zona de baixes emissions, com en el cas de Barcelona.  

  5. Pots carregar-lo a tot arreu. Diràs adeu al temps invertit a visitar la gasolinera. Podràs carregar-lo a casa i, gràcies a la xarxa de punts de càrrega que s’està desenvolupant arreu del país, podràs fer-ho al carrer, en pàrquings públics i, fins i tot, a la feina. 

Els beneficis del cotxe híbrid 

Els beneficis del cotxe híbrid

  1. Estalvi en combustible. L’estalvi en combustible d’un cotxe híbrid se situa entre el 30% i 50%. Els híbrids convencionals són ideals per als desplaçaments urbans, mentre que els endollables per a carretera. 

  2. Avantatges fiscals i en zones de baixes emissions. Reducció de l’impost de circulació, bonificacions en el de circulació, pagar menys en estacionaments de zona blava i circular lliurement per les zones de baixes emissions. 

  3. Menys emissions. La possibilitat de conduir en mode elèctric durant alguns quilòmetres redueix substancialment les emissions de CO2 que pugui ocasionar el vehicle. 

  4. Frenada regenerativa. En el cas dels ‘Mild hybrid’ la bateria es pot regenerar amb la frenada. Això t’estalvia el fet d’haver d’endollar-lo i suposa un estalvi molt important si, per exemple, fas servir el cotxe per accedir a Barcelona cada dia. 

¿Quins són els cotxes elèctrics de Ford? 

¿Quins són els cotxes elèctrics de Ford?Al començament de l’article comentàvem que una de les marques que està apostant més per l’electrificació dels seus vehicles és Ford. La marca nord-americana preveu electrificar tota la seva gamma abans del 2024 i ja ofereix algunes apostes molt interessants per a aquelles persones que es plantegin fer el canvi. 

Un dels SUV híbrids més interessants del seu segment és el Ford Kuga PHEV per a desplaçaments urbans i interurbans. Pot arribar als 225 CV i compta amb una de les autonomies més interessants entre els híbrids. Per als que facin desplaçaments urbans, alguns clàssics de la marca, com el Ford Focus i el Ford Fiesta, són ideals. Hi ha una versió híbrida amb fre regeneratiu que pot aportar un estalvi molt important als usuaris que els utilitzen en desplaçaments diaris.  

El Ford Mustang, la versió elèctrica del seu arxiconegut esportiu, és un dels vehicles 100% elèctrics de la marca. La versió Mach-E és 100% elèctrica, amb una autonomia màxima d’entre 472-600 km i una potència de fins a 269 CV amb una de les acceleracions més ràpides que passa de 0 a 100 km/h en 3,8 segons. I els professionals també estan d’enhorabona amb la versió elèctrica de la Ford Transit E-Custom i tots els seus avantatges com el Pro Power Onboard, que els permetrà connectar totes les eines al vehicle.  

 ¿On es pot comprar un cotxe elèctric de Ford a Barcelona? 

¿On es pot comprar un cotxe elèctric de Ford a Barcelona?Ford és una de les millors apostes si vols canviar-te al vehicle elèctric i conèixer quines opcions tens. I a Barcelona pots acostar-te a qualsevol dels concessionaris deRomacar ABSde la província (carrer Potosí, Sant Boi, Sant Just Desvern i el nou Centre Trànsit a Molins de Rei), on t’assessoraran de manera personalitzada sobre les opcions més encertades.