MUNDIAL DE MOTOGP

Miller: «Quan es tracta del Marc, tothom s’acarnissa contra ell»

  • El pilot australià de KTM considera que, en efecte, Márquez va cometre un error, però demana que no oblidem que «les curses són així» i que els comissaris han de jutjar els accidents amb més sentit

  • El campió Bagnaia (Ducati) es mostra sorprès, com la resta de pilots de MotoGP, per l’error comès en la redacció de la sanció a Márquez i assenyala que aquestes coses són incomprensibles

Miller: «Quan es tracta del Marc, tothom s’acarnissa contra ell»

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial de MotoGP ha tornat a aconseguir la proesa de canviar d’escenari, de canviar de continent, de canviar de circuit en tot just unes hores, en només tres dies, passant de Portimao (Portugal) a Termas de Río Hondo, a l’Argentina. Després del primer cap de setmana de la temporada on el campió ‘Pecco’ Bagnaia (Ducati) va demostrar que serà (gairebé) pràcticament impossible arrabassar-li la corona aquesta temporada ja que la seva Desmosedici 2023 és encara molt millor que la que li va permetre, l’any passat, remuntar 92 punts al francès Fabio Quartararo (Yamaha), se celebra la segona cursa de la temporada al traçat argentí, amb molta menys adherència que el circuit portuguès.

Això sí, com era normal, la introducció al Gran Premi de l’Argentina ha estat marcada avui, abans de la primera sessió de divendres en què els pilots ja hauran de sortir al màxim per aconseguir posar-se entre els 10 primers de la Q2, la cronometrada que decideix la graella de la ‘sprint race’ i el GP de diumenge, per la sanció o, més ben dit, pel tremend error de Direcció de Cursa, del panel de comissaris del Mundial, en el redactat del càstig de les dues voltes lentes imposades a Marc Márquez (Honda) per perdre el control de la seva Honda, desestabilitzar Jorge Martín (Ducati) i estavellar-se contra Miguel Oliveira (Aprilia).

Apel·lació ajornada

Recordin que els comissaris van escriure, primer, que la sanció la compliria el vuit vegades campió del món a l’Argentina i, posteriorment, al confirmar-se que el català no viatjaria a Termas, van rectificar en un altre comunicat i van assenyalar que l’havia de complir «en el següent gran premi en què participés». L’equip Honda considera que aquesta rectificació ja no és legal, no té sentit, ha apel·lat, els comissaris han rebutjat aquesta apel·lació i l’han remès al Tribunal d’Apel·lació de MotoGP, que haurà de respondre els pròxims dies, sens dubte abans del 14 d’abril, quan comença el GP dels EUA, on tothom espera tornar a veure el gran dels Márquez, operat, dilluns passat, de la fractura del dit polze dret.

«Per descomptat que hi ha una línia de coses que estan bé i coses que no», ha comentat avui l’australià Jack Miller (KTM), en la conferència de premsa prèvia a l’inici del GP de l’Argentina. «Aquesta és la feina més difícil dels comissaris, saber posar aquesta línia, perquè aquesta línia es va movent. Estan fent tot el possible per ser congruents i nosaltres com a esportistes d’elit també intentem fer-ho el millor possible i posar-ho més fàcil».

«La línia que podem o no traspassar a la pista es va movent contínuament i aquesta és una feina complicada per als comissaris del GP»

Jack Miller / Pilot oficial de KTM

Miller, que en cap moment va voler aparèixer com el gran defensor de Marc Márquez «perquè no ho soc, no», sí que va considerar que «d’accidents així n’hi ha cada any, són curses i són coses que passen, però com que es tracta de Marc Márquez la gent treu el ganivet i va contra ell. Tots considerem que va cometre un error, ell va ser el primer que ho va reconèixer i, per tant, hi ha d’haver una conseqüència, però s’estan acarnissant amb ell i amb les sancions que volen que li imposin».

Crítiques de Bagnaia

Notícies relacionades

«A veure, el que no s’entén és que els comissaris, Direcció de Cursa, el panel de comissaris, pugui cometre un error així, no s’entén, no té sentit», va dir l’italià Francesco ‘Pecco’ Bagnaia, actual campió del món i guanyador de les dues carreres celebrades, el cap de setmana passat, a Portimao (Portugal. «Hem de demanar tenir una idea sobre la seguretat i les sancions que s’imposen, són difícils d’entendre. Hem de demanar als comissaris que siguin més clars, que una mateixa acció sigui jutjada de forma diferent en un circuit o un altre, amb un pilot o un altre, no té gaire sentit».

Maverick Viñales, que va protagonitzar una de les seves millors carreres des que va arribar a Aprilia, acabant segon molt enganxat a Bagnaia, també va criticar els criteris pels quals es regeixen els comissaris dels grans premis. «Ens han de donar més informació, les decisions hem de creure que són correctes, és un tema complicat, amb diferents perspectives, però cenyint-nos a una norma única, és difícil entendre la norma si s’aplica de formes diferents. Imagino que els comissaris ara tindran molta feina al davant».