EL GP DE L’ARGENTINA DE MOTOGP

Àlex Márquez: «Veure jugar Messi et contagia bon rotllo»

  • El nou bicampió de l’equip Ducati Gresini, cinquè a Portugal, va presenciar la golejada de l’Argentina a Curaçao (7-0) a l’estadi Madre de Creadores, abans de trepitjar el traçat de Termas de Río Hondo, on aquest cap de setmana se celebra el segon GP de la temporada

Àlex Márquez: «Veure jugar Messi et contagia bon rotllo»

CRISTIAN MASSA / GRESINI RACING

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«¡Buah!, de veritat, veure jugar Leo Messi et contagia bon rotllo. És un plaer tornar a veure’l jugar en directe. El futbol, seriosament, és molt diferent quan veus jugar el Leo», diu Àlex Márquez, pilot de l’equip Gresini Racing MotoGP, que, camí del circuit de Termas de Río Hondo, on demà arrencarà el Gran Premi de l’Argentina, va tenir l’oportunitat ahir d’assistir com a convidat al partit amistós Argentina-Curaçao (7-0) en què l’estrella, ara, del PSG va marcar tres gols i va fer disfrutar amb una altra festa mundialista l’afició argentina, que continua embogida amb la seva selecció.

«La veritat és que el partit va ser, això, una autèntica festa. I no només per la golejada, no només perquè hi va haver un ambient preciós, molt familiar, no només perquè era la campiona del món i perquè el rival era fàcil sinó perquè des del Leo fins a l’últim reserva de l’‘albiceleste’ van decidir passar-s’ho bé i dedicar l’espectacle futbolístic a la seva afició», comenta el ‘germaníssim’, que el primer que va fer, a l’arribar a l’estadi Madre de Ciudades, va ser passar la foto que il·lustra aquest text al Marc, que es recupera, a Madrid, de la fractura del dit polze dret, que li impedirà estar al traçat de Termas de Río Hondo.

Torna el bicampió

L’Àlex, tal com es va anunciar tot just saber-se que canviaria la seva complicada Honda RC213V per la campiona Ducati ‘Desmosedici’, s’ha convertit ¡ja!, en tan sols un cap de setmana, en un dels pilots revelació del campionat. Un dels pocs bicampions que hi ha a la graella de MotoGP considera que «pilotar la Ducati del ‘team’ Gresini és una altra història, ja que és una moto fàcil, potent, aerodinàmicament molt avançada i, sobretot, una moto que ofereix al pilot un munt d’armes i eines per competir al més alt nivell. Pilotar l’Honda era molt sorprenent, gairebé una bogeria ja que mai sabies com reaccionaria a la pista, mentre que aquesta Ducati et permet defensar-te tant en les rectes com al llarg de tot el traçat».

El petit dels Márquez, de 26 anys, va tenir una actuació destacada, diumenge passat, a Portimao (Portugal) on va acabar cinquè («vaig perdre el quart lloc en l’últim revolt de la cursa, ja que Zarco va ser molt viu i va ficar la seva Ducati amb gran determinació») i va demostrar que, en efecte, aquest any pot ser un candidat al podi i, per què no, a la victòria cada cap de setmana.

«A veure, no vull fer pronòstics ni construir somnis precipitadament», comenta Márquez, ja instal·lat a Termas. «Però és evident que aquest any he de demostrar que no se m’ha oblidat pilotar. Tinc una gran moto, és cert, del 2022, però tremendament competitiva i estic al millor equip que puc estar, ja que l’estructura de Fausto Gresini és perfecta, immaculada. Així que el que he de fer és fixar-me en els pilots de Ducati, especialment, és clar, en ‘Pecco’ Bagnaia, el campió i anar evolucionant el meu estil de pilotatge, el meu comportament, en la pista dels vicis d’Honda a l’eficàcia amb la Ducati, especialment als revolts».

«La Ducati no té res a veure amb l’Honda. La Ducati et fa disfrutar i t’ofereix armes suficients per competir contra tots»

Àlex Márquez / Pilot de l’equip Gresini Racing MotoGP

Notícies relacionades

Márquez, que lamenta l’accident de Marc amb Miguel Oliveira «ja que és el que té la MotoGP actual, que amb tanta aerodinàmica, quan se’t descontrola no és fàcil rectificar)», creu que ha d’anar amb compte en aquestes quatre primeres curses. «Portimao, Termas, Austin i Jerez són quatre circuits que no tenen res a veure i, per tant, cal ser especial en cada un d’aquests traçats. No ho sé, Portimao té molta adherència i has de disfrutar al pilotar, Termas no té gens d’adherència, Austin és una passada per la seva amplitud i Jerez és la bomba, és casa i, per tant, tot ha de mesurar-se molt».

El petit dels Márquez, que, sí, es veu aquest any pujant al podi i fins i tot guanyant curses («tot i que, per guanyar, s’ha de quadrar tot, tot, en un mateix matí»), s’acomiada admirat «per la manera que té el Leo (Messi) de fer fàcil el que per als altres és complicadíssim. Però una cosa continua sent admirable en ell i, la veritat, una cosa que contagia tremendament els espectadors: quan ell agafa la pilota es para el món, saps que en passarà una de grossa. Té el do dels grans, dels monstres, sí».