EL CAMPIÓ SE SENT OPTIMISTA

Marc Márquez no té pressa per tornar, però sí per curar-se bé

  • Marc Márquez Alentà comença a veure el final del túnel després de la quarta operació al braç dret i dos anys complets de problemes mèdics i físics

  • Per al campió de Cervera (Lleida), que, probablement, la setmana vinent només anirà de visita al GP d’Àustria, el que és important és recuperar-se bé, no córrer

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Deu setmanes després de la quarta operació al braç, húmer i espatlla drets, feta a la Clínica Mayo, de Rochester, als Estats Units, Marc Márquez continua progressant a mesura que millora el seu estat. Després de diverses setmanes de repòs i d’una fisioteràpia lleugera, la rutina del pilot de l’equip Repsol Honda comença a intensificar-se un altre cop.

Principalment, ha sigut al gimnàs on Márquez ha treballat per mantenir la forma física general durant la recuperació i ara ha començat a centrar-se en l’enfortiment del braç dret. En constant col·laboració amb el seu equip de metges, fisioterapeutes i assessors, tot el procés està sent acuradament supervisat i gestionat.

La seva rutina d’entrenament actual se centra a córrer, nedar i millorar la resistència al gimnàs amb exercicis elàstics. Cada setmana s’afegeix lentament pes i resistència per augmentar la força sense exigir massa al cos.

Molt esperançat

«Pas a pas em vaig sentint millor i l’os està cicatritzant correctament, que és la millor notícia de totes. Seguim en mode de rehabilitació. Estic treballant molt dur en l’aspecte cardiovascular per intentar estar a punt. A finals d’agost tinc una altra revisió mèdica i, a partir d’aleshores, podrem fer un pas més amb la rehabilitació i començar realment a pressionar i a desenvolupar els músculs. Alguns dies són millors que d’altres, però tot això forma part del viatge. Soc optimista, però no vull parlar gaire dels terminis fins que tinguem aquesta revisió; no és el moment de forçar. He esperat molt temps per tenir aquestes sensacions. No penso en la data de la tornada, penso en el fet de recuperar bé, del tot, per tornar a disfrutar sobre la moto», reflexiona Márquez.

«Ha sigut una lluita, no són dos dies o dos mesos els que he estat lluitant, són dos anys», comenta el pilot de l’equip Repsol Honda. «L’any passat vaig guanyar algunes carreres així, però vaig haver de lluitar molt. A Jerez, em vaig adonar que alguna cosa havia de canviar. Va ser dur i és dur ara mentalment, no perquè no estigui corrent, sinó perquè sempre tens aquest dubte sobre el braç. Era, operar-me o pensar a deixar-ho. Estic convençut que aquesta serà bona, però aquests pensaments sempre són allà al fons de la ment».

«Ha sigut una lluita molt llarga. No han sigut dos dies, ni dos mesos els que he estat lluitant, han sigut dos anys»

Marc Márquez / Pilot oficial de l’equip Repsol Honda

Notícies relacionades

Márquez no només està atent a l’evolució del seu cos, sinó que continua molt implicat en el desenvolupament de l’Honda RC213V. Mentre Stefan Bradl continua compaginant les seves tasques de proves amb la substitució del #93, Márquez ha estat en contacte constant amb l’alemany per conèixer a fons la moto actual i el seu desenvolupament.

«Honda està en un moment crític. Estic parlant molt amb el meu equip i mirant d’entendre la moto del 2022, la situació i el que està passant. Per això aniré a Àustria, per parlar amb tots i reunir-me amb el personal d’HRC del Japó per treballar en el futur. Estem empenyent tots junts; vam guanyar junts, vam perdre junts i tornarem junts. També estic parlant molt amb Stefan Bradl; nosaltres i el Santi (Hernández, el seu enginyer de pista). Estem treballant junts i provant coses; tots dos saben com piloto. A Mugello vaig dir que seria a casa, però vull continuar connectat. Amb l’operació anterior vaig desconnectar massa i vull estar-hi involucrat, perquè quan torni ho tingui tot fresc».