MUNDIAL DE SUPERBIKES

Bautista torna a demostrar el seu poder a Tailàndia

El pilot espanyol de Ducati guanya la primera carrera del GP de Chang per davant, de nou, del britànic Rea (Kawasaki)

'Bati', que ha estat a punt de caure a l'inici de carrera, ha superat el tetracampió per una mica més de 8 segons

rozas47377641 alvaro bautista  ducati foto  world sbk   jairo diaz190316131551

rozas47377641 alvaro bautista ducati foto world sbk jairo diaz190316131551 / Jairo Diaz Reina

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L’espanyol Álvaro Bautista (Ducati), de 34 anys, durant l’última dècada un dels pilots espanyols de MotoGP, ha demostrat avui al traçat de Chang, de Tailàndia, que ha donat el salt a la categoria de Superbikes per convertir en nova i flamant campiona del món la fàbrica italiana de Borgo Panigale després que, durant els quatre últims anys, el britànic Jonathan Rea (Kawasaki), de 32 anys, hagi dominat, gairebé a pler, el campionat, amb la conquesta de quatre ceptres consecutius.

Bautista, que ja va guanyar les dues primeres carreres disputades a Phillip Island (Austràlia), ha tornat a iniciar el Gran Premi de Tailàndia, segona cita del calendari de SBK, amb la seva tercera victòria consecutiva (quarta si es compta la carrera curta d’Austràlia), el que significa que encara no ha perdut des de la seva arribada a Superbikes. Si a Phillip Island el pilot de Talavera de la Reina va superar Rea per més de 10 segons en les dues carreres, a Tailàndia ha hagut d’acontentar-se amb ‘només’ vuit segons, aprofitant el seu millor motor que, gràcies al nou reglament i a l’habilitat de Ducati, li ofereix unes 2.000 voltes més que el de la ‘Kawa’.

A punt de caure

Bautista i Rea han mantingut un gran i preciós duel durant les sis o set primeres voltes de les 20 que constava la carrera. És més, en el primer avançament de ‘Bati’ a Rea, s’han tocat i l’espanyol ha estat a punt de ser descavalcat del seu ‘Panigale’, ha fet equilibris sobre el selló de la seva moto i, no només s’ha salvat de la caiguda, sinó que s’ha asserenat, ha recuperat el ritme i, finalment, ha superat el britànic de Kawasaki per guanyar amb tota la recta de meta d’avantatge.

Jonathan Rea, Álvaro Bautista i Alex Lowes. / WORLD SBK / JAIRO DIAZ

“No hi ha manera, he d’arriscar massa per poder estar amb l’Álvaro i, per tant, en 20 voltes és molt, molt, complicat plantar-li cara. Potser demà (diumenge), a la carrera curta, de 10 girs, tindré una millor ocasió per vèncer-lo però, de moment, està sent un gran dominador en aquest inici de Mundial”, va reconèixer Rea, sempre segon a les tres carreres que s’han disputat.

Líder destacat

Notícies relacionades

“La veritat és que avui sabia que seria molt diferent a Phillip Island”, va començar comentant Bautista davant del micròfon de Dorna TV. “La moto avui era una mica més difícil de parar a l’entrada dels revolts. Estic molt content perquè, malgrat tot, l’equip m’ha ofert una moto molt, molt, competitiva. La veritat és que, quan m’he tocat amb Jonathan al revolt 3, m’he vist a terra, però he pogut salvar la caiguda. Insisteixo, soc molt feliç”, va acabar dient l’espanyol, que va sumar també la tornada ràpida en carrera. És més, Bautista ha liderat 56 de les 64 voltes que s’han donat en aquest Mundial.

Mundial de Superbikes: 1. Álvaro Bautista (Espanya, Ducati), 87 punts, 2. Jonathan Rea (GB. Kawasaki), 69 i 3. Alex Lowes (GB, Yamaha), 46.