MUNDIAL DE MOTOGP

'Dovi'-Rossi-Márquez, tremenda primera fila a Brno

Els líders italians de Ducati i Yamaha li van arrabassar la 'pole' al català d'Honda en l'últim segon de la sessió

«He treballat tot el cap de setmana per tenir un bon ritme en carrera, el tinc i estic molt esperançat», assenyala Marc

rozas44539967 brno  rep blica checa  4 agosto 2018 marc m rquez  tercero  180804154224

rozas44539967 brno rep blica checa 4 agosto 2018 marc m rquez tercero 180804154224

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tenia raó Marc Márquez. Bé, sempre la té perquè ell no sol mentir ni fer estratègies estranyes davant els periodistes. D’aquí que quan, ja el mateix divendres, va dir que ‘el tapat’ d’aquesta carrera, és a dir, del Gran Premi de la República Txeca, que es disputa sota el mateix sol que abrasa Europa, a Brno, era el subcampió del món de MotoGP,l’italià Andrea Dovizioso, tenia raó. Ha sigut ‘Dovi’, en una última volta de suïcidi, qui ha aconseguit la ‘pole position’ (Ducati, 1.54.689 minuts), per davant d’un portentós Valentino Rossi (Yamaha, a 0.267 segons) i un conservador i prudent Márquez (Honda, a 0.272 segons). Feia deu anys (Casey Stoner, 2008) que Ducati no aconseguia la ‘pole’ a Brno.

Gran última volta de ‘Dovi’

La ‘quali’ ha sigut tremendament vistosa i tot i que alguns pilots havia meditat fer tres intents, només han tingut temps de fer-ne dos. El primer en colpejar va ser Márquez (1.55.559), després Jorge Lorenzo (Ducati, 1.55.059), més tard, de nou, Márquez (1.54.961) i quan tothom creia que el tetracampió català s’havia fet, de nou, amb el lideratge de la graella de demà (14.00 hores, Movistar MotoGP TV), van aparèixer com fletxes, com autèntics míssils, els dos italians junts. ‘Dovi’ va parar el crono en 1.54.689 i Rossi, 0.267 segons més tard, relegant Márquez a la tercera plaça, conservant encara la primera fila.

“No m’ho creia, de veritat, no pensava fer aquest temps perquè, a més, he fet la tornada sol, neta, sense ningú davant que em pogués servir de referència tot i que, tal com ha anat, no calia”, va dir ‘Dovi’ sense treure pit, però molt orgullós d’aconseguir, ¡per fi!, una altra ‘pole’, ja que l’última seva en MotoGP data de Malàisia-2016, és a dir, que l’any passat, quan va lluitar amb Márquez com feres pel títol i va guanyar sis carreres, no va liderar ni una de sola de les 18 graelles de la temporada. “Això sí, sobre la carrera de demà, millor no opinar, ja que la calor acabarà amb tots nosaltres. I diuen que plou...així que deixem de fer pronòstics”, va fer broma al ‘corralito’ davant del micròfon d’Izaskun Ruiz, de Movistar MotoGP TV.

Marc Márquez (Honda), tercer i primera fila a Brno, celebra la seva posició. / ALEJANDRO CERESUELA

“Jo sabia que la meva oportunitat seria a l’última volta, bé, vull dir amb l’últim pneumàtic, ja que sé que a un gir, amb la goma nova, vaig bé o tan de pressa com els millors. El meu problema es produirà a meitat de carrera de demà, ja que no tinc ni idea de com respondrà la Yamaha amb les gomes gastades”, va comentar Rossi, de nou, el millor de Yamaha, de molt. “Quan he vist a ‘Dovi’ al davant, molt, molt ràpid, he pensat que no faria gaire bon crono, però jo anava molt de pressa. Però, clar, després he vist que ‘Dovi’ feia la ‘pole’ i he pensat ‘¡caram, per això anava tan veloç!’ I, mira, primera fila i molt feliç”.

“No he fet cap error en tot el cap de setmana. Tinc bon ritme per a la carrera. Si forço la ‘pole’, igual em compro una parcel·la a la graveta. La primera fila és fantàstica”

Marc Márquez

Lider del Mundial de MotoGP i tetracampió amb Repsol Honda

Tan feliç, o més, estava Márquez, que en la seva volta bona ja es va sentir una mica en perill. “Quan vaig veure que feia un bon crono que em garantia la primera fila, que és el que anava buscant tot el cap de setmana, he pensat en parar-me”, va comentar el tetracampió català. “Vull dir que hagués pogut intentar la bestiesa de fer la ‘pole’, però, potser, hauria tingut moltes opcions de comprar-me una parcel·la a la graveta, així que millor completar la preparació de la carrera sense errors una vegada aconseguit l’objectiu de divendres i dissabte, la primera fila”.

Lorenzo, un altre ferm candidat

Notícies relacionades

Márquez, que ha programat amb enorme meticulositat les quatre sessions prèvies al GP, està convençut de “tenir el ritme ideal per intentar el podi i, si es a l’abast, la victòria”. No cal dir que el lider d’Honda continua pensant que Dovizioso i Jorge Lorenzo (Ducati, 4t, a 0.349 segons), que liderarà la segona fila al costat de Cal Crutchlow (Honda, 5è, a 0.366 segons) i Danilo Petrucci (Ducati, 6è, a 0.514 segons), són els pilots més perillosos i veloços en la lluita per la victòria i el podi. “Andrea té un gran ritme, insisteixo, i a Jorge li agrada molt aquest circuit”, va sentenciar el català.

Àlex Rins (Suzuki) partirà des de la tercera fila (9è), mentre que la quarta fila serà íntegrament espanyola: Dani Pedrosa (Honda, 10è), Tito Rabat (Ducati, 11è) i Maverick Viñales (Yamaha, 12è).