ESCÀNDOL A LA VISTA

Rossi va dutxar l'hostessa del podi de Qatar, tot i estar prohibit

El campioníssim italià, que no va assistir a la reunió on es va anunciar la prohibició, va actuar pel seu compte en la cerimònia dels premis

Márquez li va recriminar, sense acritud, el gest al baixar del podi i el 'Doctor' li va reconèixer que ningú del seu equip l'havia informat del tema

Podi MotoGP, Qatar, Valentino Rossi / YOUTUBE

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No hi ha hagut escàndol. De moment. No s'ha generat polèmica. Ningú ha posat el crit al cel. Potser perquè parlem de l'intocable Valentino Rossi, la icona del motociclisme mundial i l'home que, després de renovar per l'equip Movistar-Yamaha fins a finals del 2020, va rebre l'elogi de tot el pàdoc de MotoGP perquè, segons tots, “segueix sent un exemple per a joves i veterans”, com va reconèixer el tricampió mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati) en unes declaracions divendres del Gran Premi de Qatar.

Però, sens dubte, és possible que si hagués protagonitzat aquest mateix gest qualsevol altre dels magnífics de la categoria reina o, fins i tot, algun dels pilots més joves, l'escàndol s'hauria generat; si no a l'altura del que va provocar el pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) quan, a l'abril del 2015, va dutxar de forma inapropiada una de les hostesses del podi del Gran Premi de la Xina, disputat a Xangai, i li van dir “masclista, egoista i desconsiderat”, sí, com a mínim, a l'altura d'un gest inadequat, impropi dels temps que corren, políticament incorrecte i, sobretot, innecessari.

El lamentable gest de Rossi

Rossi, en efecte, va perseguir i va dutxar, sacsejant l'ampolla de cava sense alcohol, una de les hostesses del podi de MotoGP del circuit de Losail (Doha, Qatar) després de baixar ràpidament del tercer esglaó i va anar a buscar la noia, quan, a la reunió que els pilots de la màxima categoria van mantenir divendres amb els responsables de l'organització del campionat, se'ls va prohibir que ruixessin, dutxessin i perseguissin les hostesses, desaparegudes del Mundial de F-1 però no del campionat de motos.

Rossi dutxa una de les hostesses del podi de Qatar, mentre Dovizioso dutxa el 'Doctor'. / AFP / KARIM JAAFAR

L'escàndol, que no va tenir ressò en cap mitjà, sí que va ser observat pels companys de podi del Doctor, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati, guanyador) i el català Marc Márquez (Honda, segon). Així, una vegada acabada la cerimònia i abans d'entrar a la conferència de premsa oficial del traçat qatarià, Márquez, que havia comentat particularment l'incident amb Dovi, es va acostar a Rossi, amb qui ha recuperat una certa relació, arraconada l'amistat de fa anys, i li va recordar que havia comès un error perquè no es podia dutxar les hostesses, “tal com va quedar clar i prohibit a la reunió de divendres”.

Rossi, que, per la raó que fos, no havia assistit, estranyament, ja que sempre hi va, a la comissió de divendres, li va dir al tetracampió català: “Nessuno mi ha detto niente”. En efecte, ningú li havia dit res, ningú del seu equip ni tampoc, encara que no té obligació de fer-ho, el seu company d'escuderia Maverick Viñales, que sí que va estar present a la reunió dels pilots amb els organitzadors.

Va ser Márquez qui va advertir a Rossi, al baixar del podi, que això no es podia fer. "Ho sento, ningú m'havia dit que no es podia fer", li va dir el campió italià

És evident que, malgrat adonar-se de l'error, del gest impropi d'un campió i del pilot més veterà del Mundial, l'organització del campionat va intentar treure importància al fet i va girar full. Una font de l'organització del Mundial, que prefereix mantenir-se en l'anonimat, va reconèixer ahir a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA que “el gest de Rossi va ser lleig, molt lleig, perfectament evitable, impropi d'un campió i, és clar, el rebutgem, però és evident que Valentino no sabia que estava prohibit”.

Falta de comunicació de Yamaha

L'error, per descomptat, és de Valentino Rossi i, també, sí, del seu equip, el team Movistar-Yamaha, que, sabent que no havia anat a la comissió de seguretat de divendres, havia d'haver-lo informat de la prohibició. La mateixa font de l'organització assenyala que, “una vegada el desastre està fet, s'ha de reconèixer que, potser, algú de l'organització del protocol del podi havia d'haver-los recordat a Dovi, Márquez i Rossi que no podien dutxar les hostesses en la seva celebració, cosa que sí que van fer amb els components del podi de les altres dues categories, Moto3 i Moto2, per la senzilla raó que ells no van a la reunió de divendres i, per tant, no estaven informats de la recomanació o prohibició”.

Aquest va ser el gest que, l'abril del 2015, a Xanghai (Xina), va provocar les duríssimes crítiques a Lewis Hamilton. / REUTERS / CARLOS BARRIA

Des de l'organització del Mundial i del Gran Premi de Qatar creien que tots els pilots de MotoGP estaven al cas de la decisió presa en la comissió de divendres, cosa que, en el cas de Rossi, no va ser així. Bé, en realitat, no ho va ser en el cas de l'equip Movistar-Yamaha, que, aquell mateix diumenge, cap a les 15.00 hores, abans que comencés el Gran Premi amb la carrera de Moto3, va cometre també l'error de no recordar-li a Rossi que es guardaria un minut de silenci a la recta de meta per les morts de l'excampió alemany Raf Waldmann i l'italià Ivano Beggio, fundador d'Aprilia. El nou vegades campió del món no va estar present en aquest emotiu homenatge.

Els duríssims atacs a Hamilton

Notícies relacionades

Molts dels presents en la cerimònia d'entrega de trofeus de Doha (Qatar), malgrat saber que Rossi vivia en la ignorància de l'ordre, recomanació o prohibició, consideren que l'actitud del campioníssim italià és impròpia d'una icona i representant del pàdoc de MotoGP. “Ens consta”, va insistir la mateixa font de l'organització del GP qatarià, “que Rossi està penedit del que va fer”.

És evident que al no esclatar l'escàndol, al no haver sigut ressenyat als mitjans, ni tan sols a les xarxes socials, Rossi s'ha estalviat alguns dels comentaris que els internautes van llançar sobre Hamilton l'abril del 2015, com el que assenyalava el gest del campioníssim anglès amb l'hostessa xinesa com “un altre exemple d'un estranger que es creu amb dret de fer el que vulgui amb les nostres dones”.