Un pletòric Pedrosa fa que Márquez caigui quatre vegades

El veterà pilot d'Honda surt com favorit al GP de Catalunya, liderant una graella amb uns quants candidats

marcosl38827019 repsol honda team s spanish rider dani pedrosa thumbs up as 170610191413

marcosl38827019 repsol honda team s spanish rider dani pedrosa thumbs up as 170610191413 / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tota la graella de MotoGP d’avui (14.00 hores, Movistar+ i Vodafone) del Gran Premi de Catalunya està esquitxada de guanyadors, de campions, de candidats. Així és el vell Mont­meló, al qual alguns volen veure rejovenit l’any que ve, almenys pel que fa a l’asfalt. Per avui amenacen amb una pista bullint, amb 50 graus, per fer-hi ous ferrats o fondre els ja qüestionats pneumàtics Michelin. «Fer 25 voltes a 50 graus, ¡una bogeria!», protestava simpàticament Valentino Rossi (Yamaha), que ja ha complert els 38. No sembla aquestel temor d’un portentós, lleuger, diminut però enorme, immens, Dani Pe­drosa (Honda, 1.43.870 minuts), que ahir va aconseguir la pole position i va ser l’únic capaç de rodar per sota d’1.44. «Es pot escapar», va mussitar Marc Márquez (Honda).

ROSSI, A LA CUA

I és que aquesta és la tàctica de sempre de Robottino, com anomena Il Corriere della Sera Pedrosa. Va primer i pot escapar-se, sí. «És tan lleuger i tan fi pilotant que gairebé no gasta les rodes», diu Márquez. Al costat del Dani, Jorge Lorenzo (Ducati), que suma 14 anys seguits sortint des de la primera fila al Circuit. Darrere d’ells, un afamat Márquez, que ahir va caure quatre vegades i ja suma 12 caigudes en sis grans premis. «Prefereixo sortir quart havent-ho intentat amb tota la meva ànima, havent caigut quatre vegades, que desè sense caigudes. Sé què he de fer durant la cursa per arribar al podi i, si tot quadra, fins i tot guanyar».

    

I, encara més enrere, hi ha el líder del Mundial, Maverick Viñales (Yamaha), que treu fum pels ulls i foc per la boca. «No penso tornar a parlar malament de Michelin, perquè sembla que sigui l’únic que té problemes. Ho hem canviat tot, tot. Hem provat deu motos i el problema segueix: no accelera perquè no para de derrapar, ni tan sols disminuint la potència amb l’electrònica. No sé què faré a la cursa». Ser-hi, segur.

    

I, encara més al darrere, el mite, el Doctor, Rossi, que sortirà 13è. «La pista no té adherència, està vella, gastada. Pot ser, sí, que els meus col·legues surtin amb un cert respecte però, tot i així, són molt més veloços que jo. Necessitaré un altre miracle dominical, encara que aquesta vegada ho veig molt complicat, de veritat», va reconèixer Vale. «El campionat és tan, tan, complicat que, arribades les Ducati al podi, ara falles i surts en cinquena fila; l’any passat, fallaves, tenies problemets i sorties a segona fila».

PEDROSA, FAVORIT

Al davant, Pedrosa, l’esmunyedís, el Robottino, l’únic gran, magnífic, sense gran títol, i un il·lusionat Lorenzo; al darrere, Márquez, que canvia la xapa i la pintura per un podi; al mig, me n’oblidava, l’últim guanyador, el culte Andrea Do­vizioso i la seva Desmosedici; a la seva dreta, Viñales, que ha tingut un cap de setmana de crits perquè no només està enfadat amb Michelin, sinó que, divendres, a més, va portar la veu cantant en el canvi de traçat. I al darrere, Rossi i el rookie  Johann Zarco, que també les ha passat magres aquest cap de setmana.

Notícies relacionades

    

I, m’oblidava, o no, no me n’oblidava, tot aquest festival comença a les 11.00 hores amb Moto3; i segueix a les 12.20 hores, amb Moto2; i s’acaba, a l’hora de dinar, esperin, amb MotoGP. I les tres poles són espanyols: Jorge Martin (Honda), Àlex Márquez (Kalex) i Pedrosa.