DECLARACIONS POLÈMIQUES

Crivillé demana disculpes

"Si hi ha algun burro aquest soc jo per explicar-me malament. ¡Perquè jo tributo a Espanya!", afirma l'expilot a través de Twitter

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

“Vull disculpar-me sobre la forma en què em vaig expressar ahir. Si hi ha algun burro aquest soc jo per explicar-me malament. ¡Perquè jo tributo a Espanya!”. Així s'ha disculpat Àlex Crivillé aquest dissabte a través del seu compte oficial de Twitter.

L'expilot bicampió del món de motociclisme en 125cc i 500cc va desfermar la polèmica aquest divendres quan va afirmar que "l'esportista espanyol que no tributa fora d'Espanya és burro". Crivillé va fer les declaracions en una entrevista concedida al programa 'El Suplement', de Catalunya Ràdio, que s'ha emès aquest dissabte.

Les declaracions del ‘nen de Seva’, el primer pilot espanyol que va aconseguir el títol de la màxima categoria, al conquistar el guardó de 500cc el 1999, van caure com una bomba en els ambient esportius d'elit. I, no tant perquè defensés tributar fora d'Espanya, cosa que està bastant estesa, no només en esports a nivell individual sinó també d'equips, sinó per dir “burros” als que no ho facin.

Pilots com, per exemple, el pentacampió del món català, Marc Márquez, el pilot més jove de la història del motociclisme que va guanyar el títol de MotoGP trencant tots els rècords de precocitat existents en la cilindrada reina, ja va haver de suportar una campanya en contra per dir que s'entrenava a Andorra, cosa que li va fer vessar llàgrimes en una conferència de premsa, al Palau Sant Jordi de Barcelona, a l'assegurar que ell mai havia pensat adquirir la residència andorrana, tot i que un dels seus avis va néixer a Andorra, i que, simplement, anava al Principat a entrenar-se.

Notícies relacionades

Ningú ha entès a què es deuen les declaracions de Crivillé que, evidentment, en el seu breu comunicat en cap moment culpa l'entrevistador d'‘El Suplement’ d'haver tergiversat les seves paraules, entre altres raons perquè en el vídeo es demostra que és una conversa distesa i intencionada, és a dir, que el campioníssim català diu el que vol dir. Per això l'única manera de matisar les seves declaracions ha sigut reconèixer que s'ha equivocat i que ell és el primer, ara sí, que tributar a Espanya.

Les paraules de Crivillé havien arribat fins al Consell de Ministres i el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, li va recordar que "pagar impostos és contribuir que el teu país pugui tenir uns grans serveis públics, un sistema de pensions, etc.".