DECLARACIONS D'UN CAMPIÓ

Crivillé: "L'esportista espanyol que no tributa fora d'Espanya és burro"

El bicampió del món de motociclisme considera que els impostos que es paguen a Espanya són una barbaritat

crivi

crivi

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El bicampió del món de motociclisme (125cc i 500cc), el català Àlex Crivillé, ha defensat en una entrevista concedida al programa 'El Suplement', de Catalunya Ràdio, que s'emetrà aquest dissabte, que els esportistes espanyols tributin fora de l'Estat. "El que no ho fa és burro", ha asseverat el pilot, que va ser campió del món en la categoria reina de 500cc, el 1999, i es va convertir en el primer espanyol a aconseguir-ho. Després de dir això, el 'nen de Seva' no ha dubtat a afegir que ho fan "tots".

VIURE FORA D'ESPANYA

En aquest sentit ha explicat que els esportistes del món del motor viuen a Andorra, a Londres, a Suïssa o a Mònaco, països amb fiscalitats més beneficioses que l'espanyola per a les grans fortunes. "És lògic", ha reiterat. També ha argumentat que els tipus impositius del 50% que marca Espanya per a ingressos d'aquesta magnitud és "una burrada", i ha justificat que l'esportista decideixi marxar a un lloc amb tributs més baixos: "Has de mirar per la teva butxaca i per més endavant".

Àlex Crivillé

BICAMPIÓ DEL MÓN

"¡Tant de bo canviessin les lleis a Espanya!, poguessis tributar els teus ingressos per l'empresa i que l'Estat no es quedés el 50%"

L'exesportista d'elit també ha explicat que una decisió d'aquesta mena no es pren de manera individual, sinó que s'està assessorat. "Quan estàs pujant t'assessoren sobre com fer les coses ben fetes, i una de les coses importants és gestionar bé el teu patrimoni", ha explicat. "Una de les coses que et diuen és 'hem de fer això, hem de fer allò'. No ho fas tu, t'ho fa l'entorn professional que t'assessora i et diu com ho has de fer", ha remarcat.

EL QUE NO HO FA ÉS BURRO

Notícies relacionades

“Tant de bo aquí es canviessin les lleis i es pogués passar els teus ingressos per l'empresa i que l'Estat no es quedés el 50%”, comenta Crivillé en l'entrevista que s'emetrà dissabte. “La fiscalitat és molt alta aquí, és fatal, per això els esportistes d'elit se'n van tots a viure fora. És una etapa de la teva vida molt curta i has de mirar per tu. Els del món del motor estan, lògicament, tots a fora: a Londres, a Suïssa, a Andorra, a Mònaco... és normal. I el que no ho fa és burro, així de clar: burro”.

S'ha de recordar que Àlex Crivillé apareixia en els denominats 'papers de Panamà', una filtració que posava al descobert el nom de milers de persones de tot el món amb empreses en paradisos fiscals. En el moment de fer-se pública aquesta informació Crivillé va admetre el fet i va dir que ja havia regularitzat la seva situació.