Àlex Crivillé, implicat en els 'papers de Panamà' segons 'El Confidencial'

L'expilot de Moto GP hauria cobrat els drets d'imatge després del Mundial del 1999 a través d'una empresa 'offshore'

crmartinez23953487 gra099  barcelona  29 08 2013   el piloto de motos160405123917

crmartinez23953487 gra099 barcelona 29 08 2013 el piloto de motos160405123917 / FAMILIARES Y AMIGOS DAN EL ULTIMO ADIOS A ALVARO BULTO

2
Es llegeix en minuts

11,5 milions de documents donen per a molt. Amb l'avís al cap que en els pròxims dies sortiran a la llum els noms de diferents personalitats vinculades a la trama dels  'papers de Panamà', la filtració més gran d'evasors en paradisos fiscals està adquirint una dimensió que sembla no tenir fi. Segons adverteixen, és tan sols el principi. No aliè a aquesta realitat, el món de l'esport també està tenint la seva dosi de protagonisme. 'El Confidencial' va destapar aquest dilluns la presumpta implicació de Leo Messi Leo Messique, acte seguit, a través d'un comunicat, va negar la informació i va advertir que pensa intervenir-hi. El segon a aparèixer en escena és l'expilot de Moto GP Àlex Crivillé.

Segons el diari, Crivillé hauria cobrat els drets d'imatge després del seu títol mundial de 1999 a través d'una empresa 'offshore' situada en un paradís fiscal. L'actual comentaristes tècnic del campionat de motociclisme per a 'Movistar', vivia legament a Suïssa l'any 2000. El 25 de gener d'aquell mateix any, el despatx d'advocats Mossak Fonseca va registrara les Illes Verges britàniques la societat Pro Best Invest SA que va servir "perquè li cedissin els drets d'imatges, que després es pagaven al campió", explica 'El Confidencial'.

En els documents mostrats, la societat en qüestió va ser tancada el 2006, quatre anys després que Crivillé tornés a Espanya.

EL PILOT ES DEFENSA

L'excampió espanyol de motociclisme ha emès un comunicat en què assegura que "sempre" ha complert amb les seves obligacions fiscals. "Sempre he complert amb les meves obligacions fiscals i mai he deixat de pagar els impostos, ja sigui a Suïssa o a Espanya. Quan encara estava en actiu, i després de guanyar el Mundial de motociclisme de 500cc, l'any 1999, me'n vaig anar a viure a Suïssa, país en què vaig tenir la residència fins al 2002", explica el pilot.

En l'escrit pretén aclarir les acusacions que s'han publicat sobre la seva relació amb la societat a què va cedir els drets d'imatge. El bufet d'advocats Mossack Fonseca és qui la va crear i la va registrar a les illes Verges Britàniques.

"Aquesta societat --afegeix la nota-- va ser creada per gestionar els drets d'imatge del pilot durant els anys del 1999 al 2002, en què va desenvolupar part de la seva carrera esportiva, i va tributar degudament aquests ingressos a Suïssa, país on residia en aquell moment".

SENSE OPERATIVITAT

Notícies relacionades

Segons la seva versió, després de retirar-se de les motos, la societat va deixar d'operar i des d'aleshores fins ara ell ha assumit les seves obligacions fiscals durant 12 anys amb la hisenda espanyola.

L'operativa per gestionar el seu patrimoni personal "sempre s'ha mantingut dins de l'estricta legalitat emmarcada al seu país de residència", en aquell moment Suïssa i actualment a Espanya, "i en cap cas no ha deixat mai de fer front a les seves obligacions tributàries".