Els 5 sentits i el sexe

¿Poses els cinc sentits en el sexe?

Quan ens excitem, normalment ens domina més un dels nostres cinc sentits que la resta. Però per poder jugar i portar el sexe més enllà del cos, hem de tenir en compte que som molt més que un penis o una vagina i que potser hem d'explorar

Una parella al llit.

Una parella al llit.

2
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

En general, elshomessolen iniciar la sevaexcitacióde manera molt mésvisual. És per això que són els grans consumidors de revistes i material visualpornogràfic: perquè busquen una excitació sexual fàcil a través dels ulls. Lesdones, en canvi, se solen excitar més fàcilment a través de l'oïda. Per això, solen ser les que demanen més que es parli durant elsexeo que part del joc de l'excitació i el desig consti de paraules que puguin excitar (el grau de subtilesa d'aquestes paraules en el joc verbal depèn de cada dona).

Quan ensenamoremés molt lògic que sentim que la nostra excitació i el nostredesiges descontrolen i augmenten. En aquest moment seguirem dirigits pel nostre canal sensorial favorit, però la nostra excitació no sol tenir dificultats, i per això ens fixem poc en què ens excita o com ho fem per excitar-nos.

Quan larutinaentra en larelació de parella, al principi el desig pot no veure's afectat perquè tendim a buscar aquelles coses que ens exciten a través del nostre canal sensorial dominant. Però per cuidar el desig, que amb el pas del temps tendeix a disminuir si no el cuidem, potser és important que entrin en el joc els altres sentits per conèixer i utilitzar tot el potencial que tenim al nostre cos, a nivell sexual ieròtic.

Moltes vegades, quan una parella vol tenir relacions sexuals, espera que l'excitació arribi com per art de màgia. I això passa durant l'enamorament, ja que part de la química que es dóna al nostre cervell fa que augmentin les nostres ganes de sexe. Però amb el temps, aquestes alteracions químiques disminueixen i seguim esperant que ens excitem sense fer gairebé res. I hi ha qui ho pot anar mantenint al llarg de la seva vida, però la majoria de les persones es troben que cada vegada es va complicant més trobar ganes per tenir relacions sexuals.

És en aquest moment quan podem estimular els nostres sentits perquè ens ajudin a sentir més, adisfrutarmés i promoure de manera activa el nostre desig i la nostra excitació sexual.

Us proposo un joc: abans deia que els homes se solen excitar més fàcilment pel canal visual i les dones per l'auditiu. Però això és en termes generals. Concretem.

-¿Ja saps quin sentit predomina en la teva excitació?

-¿Saps què ha de passar perquè el teu desig sorgeixi?

Notícies relacionades

Si ho saps, felicitats, és important. Si no ho saps, t'animo a fixar-te en quines són aquelles petites coses que et poden anar excitant i incrementant el teu desig.

Primer és important conèixer quina és la via que predomina de manera natural... més endavant us proposaré jocs nous amb la resta dels canals sensitius... no en deixem cap oblidat al calaix. Però no comencem la casa per la teulada. Primer has de conèixer el teu sentit predominant... busca'l!