Dona i sexualitat

Dona sense desig... ¿dama victoriana?

Cert, existeixen els cromanyons, però al llit també ens trobem amb la fredor de certes dones que no senten desig sexual. ¿Les podem anomenar dames victorianes? Vegem-ho...

Nu femení.

Nu femení.

2
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

Unadama victorianatenia una funció molt clara en la societat: tenir bones maneres, cuidar la casa tenint-la ben neta, vetllar pel benestar de la família, cobrir totes les necessitats del seu marit, educar i cuidar bé els seus fills, ser elegant i anar ben vestida, etcètera. Si ens centrem en les necessitats del seu marit, ens poden sorgir moltes preguntes sobre la vida de parella que devien tenir en aquella època.

Lavida íntima estava molt associada a la reproducció i al plaer de l'home. De tal manera que el plaer de la dona no era, gens ni mica, rellevant. Llavors, era molt difícil que una dona pogués sentir desig, passió i plaer amb la seva parella, encara que no impossible. Però... ¿què ens queda ara d'aquella figura de la dama victoriana? En l'actualitat solem imaginar-nos dones que són:

-Fredes al llit: que no entren en el joc activament i que no utilitzen la picaresca

-Que no promouen eljoc sexual: ja que a penes senten desig i no veuen la sexualitat en parella com alguna cosa important per alimentar la relació, per la qual cosa no iniciaran les trobades

-No solen sentirplaer: el baix desig pot fer que no sentin plaer i el no tenir plaer retroalimenta el seu baix o nul desig

Són molts els homes que senten que al llit no tenen una companya sinó que tenen un ésser inanimat que es deixa fer però que no intervé de manera activa ni juganera. I per a un home, això pot arribar a ser molt frustrant perquè entén que si dues persones estan juntes i s'estimen, tindran relacions sexuals com a part d'aquest amor i d'aquestapassió.

Moltes vegades, quan un home no se sent correspost sexualment, sent que no és estimat. Elsexe en parella també és una manera d'estimar, per la qual cosa animo totes aquelles dones que se senten identificades amb la dama victoriana, que trenquin els seus esquemes i que busquin la passió al seu interior. De fet, no totes les dames victorianes de l'època eren tan correctes com semblaven... algunes també desfermaven les seves passions. Jo us invito a desfermar la vostra passió:

-si sentiu que lasexualitat us deixa fredes, trobeu la manera d'excitar-vos.

-és important que trobeu el costat juganer del sexe per volerjugar.

-és de màxima importància que conegueu el vostre propi plaer per poder-ne sentir enparella.

Notícies relacionades

Us recomano un llibre, es diuDeseo, i l' ha escritSylvia de Béjar. Sylvia és directa, no es talla gens quan ha de dir les coses pel seu nom, i potser us qüestionarà moltes coses i farà que us plantegeu la importància del joc sexual entre els membres de la parella perquè la relació perduri. El sexe no és l'ingredient principal però pot ser un ingredient necessari perquè la relació pugui tenir futur, llavors... ¿què hi ha de millor per afrontar-lo de manera divertida, passional i juganera?

T'invito que intentis vèncer la dama victoriana que portes dins i trobis com disfrutar de la teva sexualitat!