Home i sexualitat

¿Tens un cromanyó a casa?

Hi ha homes que s'han quedat en la prehistòria pel que fa a sexualitat. No tots, naturalment. Però potser a algú se li ha colat un cromanyó a casa... Mirem de conèixer-los

Una parella al llit.

Una parella al llit.

2
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

"¿Com puc saber si tinc un cromanyó a casa?" Es pregunten moltes persones, sobretot dones. És molt senzill reconèixer-lo. Les característiques de qui s'ha quedat en la prehistòria en tot allò que es relaciona amb lasexualitatsón:

- Viure la sexualitat com un fet purament dedesfogament: una necessitat fisiològica, una descàrrega.

- Pensar en elsexereduint molt el terreny: bàsicament donant importància alsgenitalsoblidant-se de la resta del cos.

- Tenir una visió excessivament egoista de la sexualitat: només importa el propiplaeri no es pensa en el de laparella.

- Anar directe al gra: sense entrar en el joc, anant directament i donant excessiva importància a lapenetració.

Avís important: Es pot ser més o menys cromanyó en funció de si es tenen totes les característiques o només algunes, o de la quantitat de cada una que es porti incorporada.

Interrelacionem els quatre punts anteriors:

Ens podem trobar davant un home que, al veure la relació sexual com un desfogament, només esperi i pensi en el moment de l'orgasmei no estigui amb ganes ni vegi el motiu per allargar una mica el plaer que es pot obtenir abans d'arribar a aquell moment de màxim plaer.

Per tant, si no vol entretenir-se i vol arribar a l'orgasme com a finalitat de la relació sexual, buscarà l'estimulació més directa sobre els seus genitals (veient-los com l'única font de plaer en lesrelacions sexuals) i s'oblidarà de tota la pell que recorre el seu cos, fins i tot sense sentir gran cosa quan l'acaricien en alguna zona fora del terreny genital.

Donarà tanta importància al plaer i al desfogament que sent en el moment de l'orgasme que fins i tot pot arribar a oblidar-se que està jugant amb la seva parella i se centrarà exclusivament en el seu propi plaer. Desgraciadament, són moltes les dones que acudeixen a una consulta perquè se senten com si fossin purs objectes sexuals que serveixen per al plaer de la seva parella. És com si es masturbés amb mi, diuen algunes pacients que van a buscar ajuda als psicòlegs i psicòlogues que especializats en sexualitat i parella.

I, per finalitzar, molts d'aquests homes se centren únicament i exclusivament a tenir penetració i a través d'aquesta pràctica obtenir el seu plaer. Oblidant-se, com dèiem abans, que les persones (sexualment parlant) són molt més que un penis i una vagina. Ens trobem en una societat que dóna molta importància a la penetració i els homes que se centren a jugar només a aquest joc solen veure'l com l'únic capaç de proporcionar plaer.

Notícies relacionades

I si ens trobem davant d'algú que vol descarregar, que veu la sexualitat de manera genital, que busca el seu propi plaer i que busca constantment la penetració, no m'estranya la frase que més d'una vegada he escoltat a teràpia dita per moltes dones: em fa sentir com si fos només un forat... Si a això hi sumem que la vagina no té perquè ser especialment sensible i sentir gran plaer... moltes dones se senten com un forat que no nota res, sense cap sensació (i menys si qui les acompanya al llit no està disposat a jugar una mica...)

Com més ancorat estigui un home en els quatre punts anteriors, més difícil serà el joc i el ball sexual amb la parella. Si et reconeixes en algun d'aquests punts, et recomano que puguis ampliar els teus horitzons sexuals i potserdisfrutarmés de la teva sexualitat en parella.