Dona i sexualitat

¿Què excita les dones?

Christian Grey ha desencadenat la passió i el desig de moltes dones... i els homes es pregunten el perquè. ¿Ho esbrinem?

{caratsexo}

{caratsexo}

2
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

Aquest no serà un article més sobre la trilogia de Cinquanta ombres d'en Grey... El que pretenc és reflexionar sobre les claus que ha utilitzat l'autora i els secrets que podem aprofitar per descobrir què excita les dones. I revelarem el secret abans de començar: la seducció. Però deixeu-me fer un apunt abans de parlar de com se sedueix una dona... si aquests llibres dels quals tothom parla han excitat una gran quantitat de dones és per una cosa: perquè el seu contingut és eròtic i sexual. Per tant: allò que és sexual, excita. Sembla una afirmació molt bàsica però molt certa. I és que hi ha qui pretén excitar-se sense que el sexe hi tingui un paper important. Doncs el té. El que passa que el sexe és un concepte molt ampli que inclou moltes coses.

Ara sí, ara podem parlar de seducció. A la nostra consulta hi venen dones que han augmentat el seu desig sexual gràcies a 'Cinquanta ombres...', i és que és molt senzill: llegir sobre alguna cosa relacionada amb el sexe pot excitar. I si el joc de seducció que ho enbolcalla és eròtic, encara pot excitar més.

Algunes parelles que venen a consulta ens diuen que des que la lectura eròtica ha aparegut en les seves vides, la freqüència de les seves relacions sexuals ha augmentat. Fins i tot hi ha dones que després d'una sessió de lectura (i no necessàriament han de llegir les aventures d'en Grey) senten un gran desig d'anar-se'n al llit amb la seva parella i fer l'amor. I això és meravellós. No per la freqüència, sinó pel desig.

Sentir desig sexual pot ser meravellós, però, sovint, amb el pas del temps el desig tendeix a disminuir. Llavors, tot allò que es pugui fer perquè el desig  truqui a la nostra porta serà benvingut.

De la ficció a la realitat

Alguns homes han volgut veure què és el que excita les seves parelles. I s'han atrevit a llegir alguna de les pàgines de la trilogia, o la trilogia sencera. ¡Fantàstic! Això potser significa que hi ha certa preocupació o interès a saber què excita les dones.

La pregunta seria... ¿com passem del terreny de la ficció al terreny de la realitat? Ho repeteixo, la paraula clau és la seducció.

¿Ja saps què sedueix la teva parella? Perquè no a totes les dones els exciten les mateixes coses (la famosa trilogia no agrada a tot el gènere femení) ¿Li has preguntat a la teva parella què la sedueix? Doncs et convido a fer-ho.

Notícies relacionades

Si parlem sobre homes i dones, els homes són molt més visuals i estan connectats d'una manera molt ferme a la seva sexualitat (parlarem d'això més endavant). En canvi, l'excitació d'algunes dones és una mica més complexa, té un recorregut més llarg. Però summament divertit. Només cal descobrir-lo. I el joc de la seducció té un paper molt significatiu en aquest trajecte: tocar, riure, sentir, acariciar, llepar, xiuxiuejar, pessigar, tremolar, panteixar... i són molts més els verbs que poden acompanyar aquest procés d'excitació que és tan important per sentir plaer.

Com que la sexualitat és un còctel amb ingredients únics per a cada persona, és necessari descobrir quins ingredients té el de cada un. ¿Vols descobrir-ho?