Cossos de seguretat

La Policia de Mollet incorpora 14 càmeres de gravació unipersonals

Els dispositius només s’activaran en el moment que l’agent l’accioni, registrant els trenta segons previs fins al moment de la seva desactivació

La Policia de Mollet incorpora 14 càmeres de gravació unipersonals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els agents de la Policia Municipal de Mollet (Vallès Oriental) portaran incorporades càmeres de vídeo i àudio unipersonals a l’uniforme mentre estan de servei. En concret, s’han comprat 14 dispositius que s’activaran «quan la situació ho requereixi».

Amb aquesta incorporació, el cos policial vol fer un pas endavant per «incrementar la seguretat i les garanties» en les seves tasques de vigilància. Segons ha compartit el consistori, els dispositius només s’activaran en el moment que l’agent l’accioni, registrant els 30 segons previs fins al moment de la seva desactivació.

Des de l’Ajuntament asseguren que «sempre que les circumstàncies ho permetin» abans de començar a registrar imatges s’avisarà «de manera clara» la persona o grup de persones implicada en la intervenció policial.

¿Com funciona?

«Quan l’agent arribi a comissaria es lliurarà el dispositiu, es descarregaran les imatges al programa informàtic que només gestionaran els comandos autoritzats. [...] En el cas que la intervenció reculli una infracció penal o administrativa, les imatges acompanyaran les diligències realitzades i es posaran a disposició de l’autoritat corresponent. La resta de gravacions s’eliminaran automàticament als 30 dies», aclareix l’inspector cap de la Policia de Mollet, José Francisco Muñoz Conde.

El dispositiu de gravació, així com el seu ús, es troba subjecte a la normativa sobre protecció de dades i videovigilància per a les forces i cossos de seguretat en llocs públics.

Notícies relacionades

En concret, exerceix el seu control i supervisió la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, que ha de tenir coneixement de les gravacions realitzades en un termini de màxim 24 hores.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès

Temes:

Mollet