Noves tecnologies

Els jutjats de Mollet del Vallès activen el nou model d’oficina judicial

  • L’objectiu és «avançar en la modernitat de la justícia per oferir un millor servei i una justícia més pròxima» a la població

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener / JoanCortadellas (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els jutjats de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) han activat el nou model d’oficina judicial, que «millora i agilitza» el servei a la ciutadania, va informar la conselleria de Justícia aquest dimecres en un comunicat. És un nou mètode d’organització que compacta algunes funcions en un servei comú, com la millora del suport a la funció jurisdiccional, l’establiment de metodologies de treball, l’enfortiment de mecanismes de direcció i l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació com instrument principal de treball.

L’objectiu és «avançar en la modernitat de la justícia per oferir un millor servei i una justícia més pròxima» a la població, i que sigui més ràpida, eficaç i de millor qualitat. Una altra de les novetats d’aquestes dependències és l’impuls de l’expedient judicial electrònic per reduir l’ús del paper i facilitar la interconnexió entre agents jurídics i rebaixar el temps de resposta en la tramitació d’un assumpte.

Amb la implementació d’aquest nou model d’oficina a Mollet són 25 els partits judicials de Catalunya que l’han incorporat, també es troba a Cerdanyola del Vallès, Igualada, Sant Boi de Llobregat, Ripoll, el Vendrell, Amposta i Balaguer, entre d’altres.

Personal

Al capdavant de l’oficina hi ha el lletrat de l’administració de justícia, que disposa de gran autonomia administrativa i criteris d’organització propis, cosa que permet alliberar jutges de tasques de gestió i tècniques. En aquest sentit, els canvis «no modifiquen les funcions dels magistrats» i es produeixen en el seu entorn i en la manera de relacionar-se amb els nous serveis comuns.

Notícies relacionades

El personal que treballava als jutjats de Mollet ha rebut formació adaptada al seu nou lloc de treball, portada a terme pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la conselleria de Justícia.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet