Cultura local

Mollet recupera la Mostra de Titelles adaptant-la a les restriccions per la pandèmia

  • Quatre espectacles es podran seguir per streaming a través de la pàgina especial creada per a la MITM 2021

  • Els espais escènics seran el Centre Cultural La Marineta, la Sala Fiveller, el Mercat Vell i el Teatre Can Gomà, en diferents franges horàries

Mollet recupera la Mostra de Titelles adaptant-la a les restriccions per la pandèmia
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de setmana del 16, 17 i 18 d’abril, Mollet del Vallès (Vallès Oriental) recuperarà el festival cultural més destacat de la ciutat: la Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITM). Després d’un any d’aturada a causa de la Covid-19, l’Ajuntament i la companyia molletana Galiot Teatre organitzen la XIV edició de la Mostra, amb nou espectacles ubicats «en llocs controlats i amb aforaments molt limitats», remarquen des del consistori.

A més, també d’acord amb les restriccions per la pandèmia del coronavirus, aquesta edició compta amb la novetat que quatre espectacles es podran seguir per streaming a través de la pàgina especial creada parala MITM 2021.

Així, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, explica que, amb aquesta MITM, «hem de començar a recuperar la il·lusió que vam perdre l’any passat, perquè l’any 2022 puguem celebrar la 15a edició com es mereix». No obstant, deixa clar que «la prudència ha de ser el principal valor per anar recuperant a poc a poc totes les activitats emblemàtiques de la ciutat».

Des de l’Ajuntament assenyalen que les limitacions d’espai i aforament «no afectaran la programació, sinó que ha afavorit que es programin un tipus d’espectacle que pels seus requisits tècnics i dificultat de muntatge eren difícils de fer a l’aire lliure».

Nou espectacles

Així, es portaran a terme un total de nou espectacles, repartits en catorze representacions, «molts dels quals han sigut reconeguts amb premis nacionals i internacionals», remarquen des de l’Ajuntament de Mollet. En aquest aspecte, destaquen la companyia La Baldufa, recentment guardonada amb el Premi Nacional de les Arts Escèniques, i la companyia Estaquirot Teatre, que donarà per iniciada a Mollet la seva gira del 50 aniversari i comiat.

Tot i que, per motius obvis de seguretat, no s’ompliran els carrers amb espectacles itinerants o multitudinaris, ni tampoc hi haurà la fira ni les instal·lacions dins de les carpes, Galiot Teatre presentarà dues novetats: l’exposició ‘Titelles del Món’ i la presentació de la nova instal·lació de Galiot. Sobre la primera, es tracta d’una exposició de la col·lecció de la companyia molletana que es pot veure durant tot el mes d’abril a La Marineta.

També es presentarà nova instal·lació de Galiot: el Giravolta Titelles, un carrusel antic que porta teatrets de marionetes i que està fet de manera artesanal, amb material de fusta reciclada. Jordi Monserdà, el director de Galiot, explica que «com és habitual en les creacions de Galiot, es tracta d’una instal·lació interactiva, pensada per fer participar el públic, un fet que actualment impossibilita que es pugui utilitzar. No obstant, em fa molta il·lusió poder visualitzar-la a l’interior de La Marineta».

Compra d’entrades

Els espais escènics seran el Centre Cultural La Marineta, la Sala Fiveller, el Mercat Vell i el Teatre Can Gomà, en diferents franges horàries.

Notícies relacionades

La venda d’entrades es farà de manera anticipada i online. No obstant, a La Marineta, en l’horari habitual, s’oferirà el servei de compra d’entrades online per a aquells casos en què no sigui possible fer-ho de manera autònoma.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO