Segona vida

Reciclats 78.240 quilos de roba utilitzada a Mollet del Vallès durant el 2020

Malgrat la pandèmia i les restriccions per la Covid-19, la recollida de roba es va mantenir com a servei essencial als divuit contenidors del municipi

Reciclats 78.240 quilos de roba utilitzada a Mollet del Vallès durant el 2020
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Formació i Treball va reciclar 78.240 quilos de roba utilitzada a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) durant l’any 2020. Des de l’Ajuntament de Mollet expliquen que, malgrat la pandèmia i les restriccions per la Covid-19, la recollida de roba es va mantenir com a servei essencial als divuit contenidors del municipi.

La divisió tèxtil de la Fundació Formació i Treball està vinculada als projectes Moda Re-, de Càritas, i Roba Amiga. En concret, a Catalunya canalitza la línia tèxtil mitjançant més de 1.050 contenidors ubicats en més de 240 municipis.

Des del consistori recorden que, el 28 de febrer del 2017, Mollet es va convertir en la primera ciutat catalana a acollir aquest tipus de contenidors fruit de l’acord al qual van arribar l’Ajuntament, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball. «Els objectius de recollir roba utilitzada són: fer-la arribar a les persones que la necessiten, potenciar la inserció laboral dels ciutadans en risc d’exclusió social i reduir l’impacte ambiental», remarquen des del consistori.

Notícies relacionades

Un 63% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica. 

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO