La gran fira de Barcelona

Les novetats del Mobile World Congress 2023 (MWC)

El congrés habilitarà un nou espai immersiu per desplegar tecnologies avançades com l’aplicació de la IA o la impressió 3D en la salut, la realitat virtual i la confecció de bioplàstics a través de bacteris

  • Dates i horaris del MWC

  • Preus i entrades del MWC

Les novetats del Mobile World Congress 2023 (MWC)

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan va aterrar a Barcelona l’any 2006, el Mobile World Congress (MWC) era un congrés focalitzat en les últimes novetats d’una telefonia mòbil encara incipient. 17 anys després i amb la tecnologia convertida ja en un fenomen social transversal, la capital catalana es prepara per a una nova edició de la reputada fira en què tota mena d’empreses i indústries es fixen a la recerca de les innovacions més punteres.

Del 27 de febrer al 2 de març, la Fira de Barcelona Gran Via posarà de nou la vista en el futur que comença a ser present. L’organitzadora de l’esdeveniment, GSMA, ha anunciat aquest dijous que entre les seves novetats estarà ‘Journey to the future’, un espai immersiu habilitat a la sala número 6 del recinte en el qual els assistents podran experimentar amb tota mena de solucions tecnològiques ideades per donar solució a problemes socials.

Entre les novetats exposades hi haurà l’aplicació de sistemes d’intel·ligència artificial (IA) als hospitals, la creació de materials bioplàstics impresos en 3D, exoesquelets robòtics per tornar la possibilitat de caminar a les persones amb problemes de mobilitat o una empresa capaç de generar energia a partir de la terra.

Tecnologia per a tothom

Notícies relacionades

Aquesta mena de tecnologies avançades també estaran presents en totes les exposicions i xerrades del Mobile. Així, tot i que l’edició de 2023 posarà el focus en l’expansió de la connectivitat global a internet, el congrés també tindrà espai per analitzar mercats creixents com les xarxes 5G, el núvol, la internet de les coses, la realitat virtual i la realitat augmentada (claus en la construcció de l’anomenat metavers), la blockchain, la computació quàntica i les terres rares, indispensables per a la producció tecnològica.

Aquestes tecnologies fa temps que s’han deixat de veure com un nínxol i són cada vegada més acollides per tota mena de sectors productius que busquen aplicar-les per millorar l’eficiència dels seus sistemes i impulsar el creixement dels seus negocis. Així, GSMA ha assenyalat que un 40% dels més de 1.000 conferenciants que participaran en la fira seran d’àmbits no purament tecnològics que han integrat aquestes novetats en el seu model. Sectors com la salut, les finances, la sostenibilitat, l’entreteniment, la mobilitat, els esports i el comerç minorista. El 2023, la tecnologia ja és cosa de tots.