opinió

¿Se'ns escolta prou?

2
Es llegeix en minuts
AYA CHARKAOUI

Tanco els ulls i, inconscientment, veig un món, un món molt semblant al que vivim, però alguna cosa em diu que el que veuré és totalment diferent. I efectivament, així és: nens al carrer manifestant els seus drets o simplement fent-se escoltar, i associacions, llibres, articles, escrits, històries... creats per ells mateixos il·luminant la ciutat. Em torno a despertar i m'adono que tot ha sigut fruit de la meva imaginació. Però, ¿per què? No hauria de ser així, no hauria de ser un simple somni, ¿oi?

Encara que no ho sembli, absolutament tots els nens, només pel fet de ser ciutadans d'aquest món, tenim dret a la participació infantil; dret a expressar les nostres opinions i que aquestes es tinguin en compte, tenint la llibertat de buscar, rebre i difondre idees i informacions, creant associacions i celebrant reunions pacíficament... Però, realment, ¿això és així? D'acord, sí, potser una mica sí, a l'escola, als instituts i a les associacions relacionades amb els nens, però (lamentablement) no va més enllà. Són granets de sorra que estan lluny de crear una muntanya. I, sincerament, crec que crear aquesta muntanya i fer que la veu dels més petits sigui escoltada és important; la informació o la opinió que aporta un nen, a part de tenir el mateix valor (ni més, ni menys) que la de qualsevol altra persona, pot arribar a ser beneficiosa per a la resta de la societat. Els nens som el present.

Notícies relacionades

Comptar amb un espai com aquest, una columna en un diari nacional perquè els nens i les nenes puguem expressar la nostra opinió, les nostres inquietuds, necessitats i propostes, pot ser un gran pas cap a la igualtat i la llibertat. Si els nens i les nenes participem de manera més activa, és possible que les nostres opinions, al ser conegudes, es tinguin més en compte, i usar els mitjans de comunicació com a canal és una bona opció.

Afortunadament, tinc l'oportunitat d'obrir aquest canal, mitjançant el qual tots els nens i nenes tindran la possibilitat d'expressar-se lliurement. He participat activament amb Save the Children i això és el que m'ha fet arribar on sóc ara, escrivint aquest article. Participar amb Save the Children no només m'ha impulsat a participar en altres activitats (del barri, com a voluntària en casals...), sinó que també m'ha fet reflexionar sobre la importància de participar activament com a ciutadana per intentar canviar les realitats que no ens ag-raden.