finançament

Admit Therapeutics tanca una ronda de 200.000 euros

BStartup i Ship2B lideren la inversió en aquesta firma dedicada a la detecció precoç de l'Alzheimer

zentauroepp47410665 economia admit therapeutics tanca una ronda de 200 000   per190318163820

zentauroepp47410665 economia admit therapeutics tanca una ronda de 200 000 per190318163820

1
Es llegeix en minuts

BStartup, del Banc Sabadell i Ship2B han liderat una inversió de 200.000 euros a admetre Admit Therapeutics, una 'start-up' que actualment desenvolupa un test per a la detecció precoç del’alzheimer.

Ship2B ha participat a través d’Equity4Good, el seu vehicle d’inversió per coinvertir pelFons Europeu d’Inversió i la seva xarxa d’inversió d’impacte. En la ronda també hi han participat Gènesi Biomed i altres inversors privats.

Admit Therapeutics destinarà la inversió a emprendre el pla de desenvolupament de la prova de diagnòstic, a l’iniciar la fase de validació clínica i a acords amb socis comercials. Es preveu que l’empresa desenvolupi un nou dispositiu IVD de laboratori que obtingui la corresponent marca CE a finals del 2022.

"El nostre objectiu principal és desenvolupar una prova de diagnòstic precoç de l’alzheimer i implementar-la a la pràctica clínica. A curt termini, el test de diagnòstic permetria optimitzar el reclutament dels pacients en els assajos clínics, de tal manera que s’incrementaria la possibilitat d’identificar un fàrmac curatiu per a aquesta malaltia al poder demostrar la seva eficàcia", explica Marta Barrachina, directora general i cofundadora de l’empresa.

Notícies relacionades

Barrachina considera que els socis d’Admit Therapeutics són "essencials" per avançar en aquesta direcció i afegeix que aquesta ronda d’inversió "permet valoritzar" la prova de concepte clínica, i alhora obre les portes a iniciar la validació clínica i reforçar la propietat intel·lectual.

Barrachina és doctora en Bioquímica i MBA. És la investigadora principal a Idibell des del 2006, ha liderat projectes competitius públics i privats, i és la inventora de set patents. Els metges Ramon Reñé i Jordi Gascón són els altres cofundadors i actuen com a consell assessor mèdic de l’empresa liderant el seu estudi clínic.