NETEJA, TRACTAMENT I PROTECCIÓ

Aquesta és la rutina que recomanen els experts per cuidar la pell a la primavera

  • Anna Alocén, responsable de R+D+I, i el Dr. Xavier Noguera, dermatòleg de The Essentials, ofereixen alguns consells per tractar el cutis en aquesta nova estació de canvis constants

2
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

 La primavera és l’estació en què s’experimenten més canvis bruscos de temperatura que afecten directament el nostre organisme, així com la nostra pell. Per aquesta raó, Anna Alocén, llicenciada en Ciències Químiques i màster en Dermofarmacia i Cosmetologia, ens explica que, en aquesta època de l’any, les pells normals es poden convertir en greixoses amb l’augment de les temperatures. «El cutis es nota més oliós i més pesant, i amb l’exposició solar es poden produir petits brots d’acné i taques a la pell», apunta la responsable de R+D+I de The Essentials (marca dermocosmètica).

La mascareta: friccions i brots d’acné

Malgrat la protecció que ens atorga la mascareta davant bacteris en el context actual, també pot provocar reaccions cutànies indesitjades. Segons el Dr. Xavier Noguera, poden aparèixer «petites pústules, que produeixen eritema i picor, i de vegades pot ser necessari antibiòtic tòpic».

En aquest sentit, Alocén assegura que l’ús de la mascareta ha provocat friccions i brots d’acné en gairebé totes les persones a causa del constant contacte amb la nostra pell. «La brutícia, la suor, el greix i els bacteris de la pell són els nostres enemics a l’utilitzar mascareta», destaca. Per tant, «són els responsables de crear el perfecte clima per a l’obturació dels porus i, conseqüentment, l’aparició de l’acné».

Davant tants inconvenients ambientals i dermatològics, és important saber com podem cuidar i mimar la nostra pell. Aquesta és la rutina que recomanen els experts: 1. Neteja: Un dels aspectes clau per cuidar-se la nostra pell, en qualsevol època de l’any, és la neteja cutània. «L’ús d’un bon netejador evita l’acumulació de greix i neteja els porus», assenyala Alocén. La neteja facial diària també «ajuda a eliminar els rastres de pol·lució presents en l’aire», afegeix el Dr. Noguera.

De fet, per realitzar una bona neteja una opció molt recomanable és l’ús diari de l’aigua micel·lar Multifuncional Micellar Water de The Essentials, sempre abans d’aplicar qualsevol producte cosmètic. D’aquesta forma, evitarem el cúmul de substàncies indesitjables i obtindrem una pell neta i preparada per al següent pas de la rutina.

Tractament: Després de la neteja dels porus, la facultativa aconsella l’ús de sèrums, que són lleugers i revitalitzen el cutis. Amb l’aparició dels primers rajos de sol apareix l’atenuació de les arrugues, per això, la millor opció per prevenir-ne l’aparició és l’ús de sèrums antiedat que tinguin efecte preventiu i alhora de tractament. «Si apareixen arrugues a la pell es pot utilitzar un sèrum amb efecte antiedat com Peptides Antiaging Aerum i Expression Lines Eraser Serum», detalla.

Notícies relacionades

Protector solar: malgrat que a l’hivern el seu ús pugui semblar innecessari, els experts recalquen la importància d’utilitzar protecció solar els 365 dies de l’any. «Si no t’agrada aplicar-te protector solar, al mercat hi ha moltes opcions de crema que ofereixen aquesta funció», apunta Anna Alocén. Si volem evitar l’aparició de taques i altres danys solars, hem d’utilitzar una protecció alta, de 50 o +50.

Maquillatge i nutrició: Finalment, si volem fer servir cosmètics i maquillatge, és recomanable l’ús de productes lleugers, que no obturin els porus i generin, conseqüentment, l’indesitjat acné. A més, «és molt important desmaquillar-se a la nit per evitar empitjorar l’obturació dels porus amb l’acumulació de maquillatge», apunta Alocén.