En col·laboració amb

Pisos il·legals

Abans de reservar un apartament turístic, comprovi que sigui legal

Abans de reservar un apartament turístic, comprovi que sigui legal
1
Es llegeix en minuts

Després de dos anys de pandèmia, al juny l’Ajuntament de Barcelona va tornar a reactivar el pla de xoc per detectar pisos turístics il·legals. Fins ara l’equip municipal de rastrejadors han detectat 500 anuncis que oferien pisos turístics sense llicència. La campanya ‘Abans de llogar un pis turístic, mira que sigui legal’, de l’Ajuntament de Barcelona, vol conscienciar els visitants sobre la importància d’allotjar-se en apartaments amb llicència i insta els visitants i els veïns a ajudar en la detecció d’aquestes vivendes turístiques il·legals.

¿Què pots fer si sospites que un apartament turístic no té llicència?

A través de la web www.fairtourism.barcelona els visitants i el veïnat poden:

  • Buscar i verificar si un allotjament que s’anuncia com una vivenda d’ús turístic disposa d’una llicència vàlida i és legal.

  • Avisar, a través d’un formulari, els serveis municipals davant la sospita que una vivenda s’estigui utilitzant amb un ús turístic de manera il·legal.

Detectats 500 anuncis de pisos turístics il·legals

Notícies relacionades

L’equip municipal de rastrejadors, format per 70 persones, han detectat 500 anuncis d’apartaments turístics sense llicència des de la reactivació del pla de xoc contra els pisos turístics il·legals, el mes de juny. Una vegada detectats aquests anuncis, se sol·licita a les plataformes la retirada dels anuncis de la seva web i s’inicia un expedient sancionador, que pot acabar amb multes d’entre 3.000 i 60.000 euros. Des de la posada en marxa del pla de xoc, s’han obert 8.100 expedients sancionadors i 7.400 ordres de cessament.

¿Quins requisits ha de complir una vivenda turística?

Només les vivendes d’ús turístic garanteixen tots els drets als hostes. Un apartament turístic legal ha de disposar de:

  • Llicència municipal que acrediti que compleix tots els requisits establerts per la llei i la normativa urbanística.

  • Cèdula d’habitabilitat. No poden allotjar-se a la vivenda més persones de les que estableix la cèdula.

  • Número d’inventari del Registre Turístic de Catalunya (NIRTC). A la vivenda hi ha d’haver un cartell amb aquest número, que s’ha de facilitar als visitants una vegada formalitzin la reserva.

  • Un telèfon disponible durant les 24 hores del dia per resoldre incidències.