Programa de conferències

Argumenta BCN analitza el futur que ens espera després de la pandèmia

El cicle continua dimarts 2 de novembre amb la conferència de Steven Forti ‘Populisme i extrema dreta 2.0’, de què estem parlant’

golferichs facana img 7923 mireia-plans

golferichs facana img 7923 mireia-plans / Mireia Plans Farrero

1
Es llegeix en minuts

La primera edició del cicle de conferències Argumenta BCN, que se celebra a la Casa Golferichs de Barcelona, continua la seva etapa amb la conferència de Steven Forti ‘Populisme i extrema dreta 2.0’, de què estem parlant’ el dimarts 2 de novembre a les 19.00 hores. L’historiador parlarà sobre la polarització social i com alguns grups utilitzen elements com les emocions per guanyar influència en les agendes públiques.

Argumenta BCN gira entorn del futur que ens espera després de la pandèmia i de la gran crisi sanitària mundial. Fins ara s’han celebrat ja tres conferències sobre la relació entre intel·ligència artificial i democràcia, la situació i futur de la Covid-19 i els riscos a què s’enfronta l’Estat del benestar. A més de la conferència de Forti, en queden dues més per concloure aquesta primera edició del cicle.

Cures després de la pandèmia

Notícies relacionades

El dimarts 16 de novembre serà el torn d’Eduard Vieta, responsable del servei de psicologia i psiquiatria de l’Hospital Clínic de Barcelona, que tractarà sobre la salut mental després de la pandèmia. En aquest sentit, intentarà respondre dues preguntes clau: ¿Com ens hem de cuidar a partir d’ara? i ¿quant temps haurà de passar per deixar enrere l’estrès, la por o l’angoixa?

Finalment, tancarà el cicle el filòsof César Rendueles amb la xerrada ‘Les possibilitats econòmiques dels nostres fills’, que versarà sobre com la pandèmia ha realçat els pitjors efectes del capitalisme. Partint d’això, Rendueles considera que continuem sense fer polítiques globals per a problemes globals, sense tenir en compte que tots vivim al mateix planeta i que els riscos són compartits.

Temes:

+Barcelona