Adeu a les fosses sèptiques

Mataró aprova el projecte d’obra per dotar de clavegueram la urbanització de les Sureres

El projecte implica, per ara, que els propietaris paguin el 90% del cost de la instal·lació

Mataró aprova el projecte d’obra per dotar de clavegueram la urbanització de les Sureres

AJUNTAMENT DE MATARÓ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Mataró celebrat dijous va aprovar el projecte executiu modificat d’implantació del clavegueram a la urbanització Santa Maria de la Cirera, popularment coneguda com les Sureres. Fins al moment, els veïns han utilitzat fosses sèptiques. Així, l’ajuntament informa que es preveuen instal·lar col·lectors de 400 mil·límetres de PVC i que es renovaran el paviment i serveis que resultin afectats per les obres.

L’aprovació inicial es va produir al ple municipal de desembre. Des d’aleshores, el projecte ha passat per la fase d’informació pública i ha rebut una al·legació. Aquesta al·legació demanava incloure en el projecte final una menció expressa i diferenciada per la renovació total de la xarxa de subministrament d’aigua potable, com va recordar al ple de dijous la regidora d’Espai Públic, Elizabet Ruiz. El govern municipal la va desestimar i va proposar aprovar el punt.

Crítiques al repartiment dels costos

El regidor d’ERC, Francesc Teixidó, va recordar que aquest projecte fa anys que està guardat a la carpeta municipal i va mostrar que està d’acord amb el fons. No obstant, va advertir que hi podria haver hagut més «flexibilitat» quant a l’afectació de les obres sobre les canalitzacions d’aigua ara existents, que s’hauran de refer. També va criticar el repartiment del cost de l’obra, que recaurà majoritàriament sobre els propietaris.

En una reunió informativa el novembre del 2022 es va contemplar que els propietaris de les finques assumissin el 90% del cost final i l’ajuntament el 10% restant. L’ajuntament preveu dividir les contribucions especials que hagin d’assumir els veïns en dos pagaments, a l’inici i al final de les obres, i també contempla la possibilitat de fraccionar cada quota fins a 5 anys amb interessos.

Per tot això, el grup republicà va acabar votant-hi en contra. No obstant, amb els vots favorables de la resta del consistori, el punt va quedar aprovat.

Notícies relacionades

La regidora Ruiz va recordar que el projecte executiu no determina les contribucions econòmiques especials, un tema que es podria debatre en un futur: «Podrem debatre si l’obra l’ha d’assumir la resta de la ciutadania o bé els veïns de les Sureres, per no assentar un precedent», va indicar la regidora socialista. Es preveu que els treballs tindran un termini d’execució de 12 mesos.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró