Balanç de mandat

L’Ajuntament de Mataró fa un balanç «molt positiu» en un mandat marcat la seguretat, el temporal ‘Gloria’ i la pandèmia

El consistori informa que ha gastat 16 milions a l’any en diferents polítiques i projectes relacionats amb la seguretat ciutadana

L’Ajuntament de Mataró fa un balanç «molt positiu» en un mandat marcat la seguretat, el temporal ‘Gloria’ i la pandèmia

AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb les eleccions municipals a dos mesos escassos, els ajuntaments del país s’afanyen a comunicar les bondats, els èxits i els reptes de futur que han marcat el mandat 2019-2023. És el cas de l’Ajuntament de Mataró, que aquest dilluns va presentar les conclusions de la feina feta els últims quatre anys. El govern municipal –format per 13 regidors del PSC i 2 d’En Comú Podem– va anunciar que el Pla d’Acció Municipal, base de l’acord de govern entre els dos partits, «s’ha executat en més d’un 81%, i s’han afegit un 20% més d’accions a causa de la pandèmia del coronavirus», cosa que per a l’alcalde, David Bote (PSC), suposa «haver complert, fent el que vam dir que faríem».

Seguretat

No obstant, «la principal prioritat del consistori ha sigut la seguretat». La despesa pública en aquest sentit, segons les dades de l’ajuntament, ha arribat als 16 milions anuals. Aquesta inversió respon a diferents projectes, com per exemple la incorporació de nous agents a la policia local, l’aprovació de d’un nou Pla de Seguretat Local, que inclou la instal·lació de 66 càmeres de videovigilància en sis espais de la ciutat, la instal·lació de càmeres nipersonals per als agents del cos, o l’aplicació –estrenada fa pocs dies–, perquè els comerços avisin la policia en cas de patir algun fet delictiu.

Reducció del deute i l’atur

La inversió pública durant aquests quatre anys ha sigut de 97 milions, informa el consistori. Sobre les finances municipals, l’ajuntament assegura que «no només estan sanejades sinó que s’ha aconseguit reduir l’endeutament del 75% al 54%», que per a David Bote suposa un exemple de «bona gestió».

Notícies relacionades

El teixit laboral de la ciutat ha patit les conseqüències de la pandèmia. Tot i així, la taxa d’atur ha baixat lleugerament els últims quatre anys: del 13% al 12%. Per al segon tinent d’alcaldia, Sergi Morales, i representant de més rang d’En Comú Podem en el govern municipal, «aquest ha sigut el mandat de la resiliència» tant per a l’ocupació com per a l’economia.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró