CONSUM D’AIGUA

Restriccions per la sequera, ¿què puc fer i què no puc fer amb l’aigua a Mataró?

  • L’Ajuntament de Mataró activa les mesures del pla d’emergències per la situació de sequera

Restriccions per la sequera, ¿què puc fer i què no puc fer amb l’aigua a Mataró?

AJUNTAMENT DE MATARÓ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró ha activat el Pla d’emergències per la situació de sequera, en fase d’excepcionalitat. La mesura és conseqüència de la resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la qual es declara l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica.

D’aquesta manera, el decret municipal trasllada a la ciutat les restriccions acordades per l’ACA i establertes en el Pla de sequera de Mataró.

En relació amb el reg de jardins i zones verdes, tant públics com privats, es limita a l’imprescindible per a la supervivència d’arbres i plantes. S’ha de fer entre les 20.00 h i les 8.00 h i amb reg gota a gota o regadora.

Les restriccions

Queda prohibit regar la gespa, excepte en superfícies destinades a la pràctica de l’esport federat, on es pot mantenir en les quantitats mínimes necessàries. L’ajuntament es dirigirà als clubs i entitats esportives perquè apliquin aquestes restriccions a les instal·lacions municipals.

La neteja de carrers, clavegueram, paviments i façanes, ja siguin públics o particulars, està prohibida excepte si es fa a conseqüència d’un accident o un incendi, o hi ha risc sanitari o risc per a la seguretat viària. Aparadors i finestres es poden netejar únicament amb cubell i esponja.

Només es podrà fer la neteja amb aigua quan aquesta procedeixi de la regeneració o sigui aigua freàtica no potable i no suposi cap reducció de la disponibilitat d’aigua per al proveïment domiciliari. 

Fins que se superi la situació actual, l’ajuntament ha reorganitzat diferents serveis de neteja viària limitant la neteja amb aigua de carrers a les condicions abans esmentades.

¿Puc omplir la piscina?

Pel que fa a a les piscines, les de nova construcció no es podran omplir. Només es podran omplir parcialment les piscines que disposin de sistema de recirculació d’aigua, i en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària. També es permetrà omplir i reomplir piscines desmuntables de menys de 500 litres per banyar infants en centres educatius.

No en queden afectades les piscines d’aigua de mar sense connexió a les xarxes públiques de proveïment i sanejament.

Totes les fonts ornamentals i les dutxes públiques de les platges del municipi es mantindran tancades. No es podrà utilitzar aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

¿Puc netejar el cotxe?

Només es permet el rentat de vehicles en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, i que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua. Fora d’aquests establiments, només es poden netejar vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula utilitzant esponja i cubell.

Està permesa la neteja fora dels túnels de rentat en el cas de vehicles de transport de menjar, d’animals, ambulàncies, vehicles mèdics i de transport de medicaments, o vehicles de transport de residus, per mantenir la seguretat i salut de persones i animals, i sempre utilitzant la mínima aigua possible.

Notícies relacionades

El Comitè Municipal d’Emergència, constituït en Comitè Municipal de Sequera, supervisarà i prendrà les decisions localment mentre duri la situació d’excepcionalitat. Els incompliments de les mesures establertes podran ser sancionats en aplicació del reglament d’Aigües de Mataró, amb imports de fins a 3.000 €.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró