DESALLOTJAMENT

L'Ajuntament de Mataró declara «inhabitable» l'edifici ocupat de Cerdanyola i demana que es desallotgi

El consistori també ha obert un expedient sancionador a la Sareb per deixar el bloc desatès

4c7dc72b-493b-4e66-9c53-6f8d5a8fe207

4c7dc72b-493b-4e66-9c53-6f8d5a8fe207

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Mataró ha declarat la «inhabitabilitat» dels dos blocs de pisos del carrer Jaume I, al barri de Cerdanyola, que estan ocupats il·legalment des de fa setmanes per desenes de persones. L’ocupació havia generat problemes de convivència al barri i s’havien convocat dues manifestacions. Una va tenir lloc diumenge passat i l’altra, a càrrec de les patrulles veïnals, havia de celebrar aquest diumenge, tot i que podria quedar desconvocada si acaba desallotjant l’edifici.

En els últims dies, de fet, tècnics municipals havien inspeccionat l’immoble i han informat que el seu estat representa un perill per a la seguretat i la salut dels seus habitants. La Policia Local ha notificat a els ocupes la necessitat d’abandonar les vivendes «de manera immediata».

Segons els informes municipals, la instal·lació elèctrica havia sigut manipulada sense cap protocol de seguretat i les cuines i lavabos eren incomplets perquè l’obra es va aturar abans d’acabar-se. A més, hi havia alguns perills evidents, com la ruptura de les portes d’accés a l’ascensor que deixaven al descobert el forat de la instal·lació.

Allotjament provisional

Després de notificar la decisió municipal als okupes, el mateix Ajuntament ha ofert allotjament provisional a les persones empadronades a la ciutat i en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, deu unitats familiars van ser derivades a Benestar Social, de les quals només set es van acabar presentant. D’aquestes, tres van acceptar l’allotjament provisional.

Notícies relacionades

En paral·lel, el consistori també ha obert un expedient sancionador a la Sareb, propietària de l’edifici, per deixar desatès l’immoble. En aquest sentit, se li ha requerit que prengui mesures per evitar que l’edifici es torni a ocupar i que es posi solució als problemes de salubritat que existeixen.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA