Adeu artístic

Mor l'escultor i dibuixant Jordi Puiggalí

L'artista de Mataró va destacar pels seus nus de línia noucentista i per l'obra de temàtica religiosa

puiggali

puiggali

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escultor i dibuixant mataroní Jordi Puiggalí i Clavell va morir ahir dijous a l’edat de 96 anys. Nascut a Mataró el 1922, va estudiar al’Escola d’Arts i Oficis de Mataró, on va presentar la seva primera exposició individual el 1945. Aparellador i llicenciat en Belles Arts (1970), va dedicar bona part de la seva vida a la docència, especialment al’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, institució que va dirigir.

Va estar vinculat al Cercle Artístic Sant Lluc, al FAD, a l’Associació d’Artistes Actuals, i va ser membre fundador de l’Associació Sant Lluc de Mataró durant la dècada dels anys quaranta. Deixeble de Josep Maria Bohigas en escultura i decoració i deixeble lliure de Vicenç Navarro i de Frederic Marés a l’Escola de Belles Arts, Puiggalí és autor d’una extensa obra escultòrica, que ha merescut diversos guardons.

Va ser especialment reconegut pels seus nus de línia noucentista, però sobretot va destacar per l’obra de temàtica religiosa que va realitzar a tot el país, de la qual Mataró té una bona representació. Són creacions seves la Pietat i les escultures de Santa Anna i Sant Josep de Calassanç del’església de Santa Anna; la capella de Sant Miquel de Can Fité; les imatges de l’altar de les Santes, l’altar de Sant Joan i els 13 sants de la façana de la basílica de Santa Maria, i les escultures de l’altar de Sant Antoni o el quadro de Sant Joan de l’església de Sant Josep, entre d’altres.

Notícies relacionades

Des de la seva primera mostra individual el 1945, va realitzar un gran nombred’exposicions individuals a Barcelona, Madrid, Tarragona, Palma i Mataró. L’any 2002, amb vuitanta anys, va exposar a l’Ateneu Caixa Laietana de Mataró una mostra de caràcter antològic, el 2006 va presentar a Ca l’Arenas – Centre d’Art del Museu de Mataró l’exposició “Retrats” i l’any 2012, amb motiu de la celebració dels seus noranta anys, l’Associació Amics de Ca l’Arenas li va dedicar un sentit homenatge amb una exposició a Ca l’Arenas i diversos actes entorn de la seva figura.

Més notícies de Mataró