Nom

Ja ha arribat la polèmica: ¿plaça Espanya o plaça 1 d'Octubre?

'Mataró se queda en España' recull 5.000 firmes per evitar que el ple municipal voti el canvi de nom a proposta de CiU

 Plaça Espanya de Mataró.

 Plaça Espanya de Mataró. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica està servida. Fa uns dies el grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Mataró va anunciar, com ja s'ha fet en altres localitats, demanar en el pròxim ple municipal el canvi de nom de plaça Espanya, centre geogràfic de la ciutat, per plaça 1 d'Octubre.

Amb aquest canvi, segons els nacionalistes, “es pretén deixar constància de la importància històrica del referèndum de l'1 d'octubre i també dels fets que van tenir lloc durant la jornada”.

"Va ser un exemple de participació i democràcia, però també es van produir uns fets lamentables per part dels cossos de seguretat -Policia Nacional i Guàrdia Civil- que van actuar amb una violència desmesurada contra ciutadans innocents concentrats als col·legis electorals i que únicament volien expressar el seu vot", segons el portaveu del grup, Joaquim Fernàndez.

De fet, CiU no vol esborrar definitivament Espanya del nomenclàtor de Mataró, sinó reubicar-lo al voltant de la zona de la Via Europa, on tots els carrers tenen nom de països.

Signatures

Però aquesta proposta no ha agradat gens al moviment “Mataró se queda en España”, que mitjançant la plataforma change.org ha recollit 5.000 signatures– no totes d'habitants de Mataró- amb les quals pretenen evitar que la proposta dels nacionalistes prosperi en el pròxim ple municipal i fer pressió a l'alcalde de la ciutat, el socialista David Bote.

Notícies relacionades

El portaveu d'aquesta plataforma i creador de la iniciativa es mostra contundent, José Casado: “Gràcies a tots i cada un dels signants perquè aquesta petició sigui una realitat. NO a la imposició de propostes independentistes, intentarem per aquest mitjà i oel que calgui que la  plaça Espanya de Mataró no s'anomeni d'una altra manera”.

Més notícies de Mataró