Un manifest proreferèndum a Mataró demana a l'alcalde Bote que "deixi votar"

Entre els signants figuren els excaps de llista del PSUC Antoni Segarra i ICV-EUiA Jaume Graupera així com el del PP Paulí Mojedano

Imatge d’arxiu d’Antoni Segarra, cap de llista del PSUC a Mataró el 1979 i 1983.  / SERGI BERNAL/XAVIERAMAT.WORDPRESS.COM

Imatge d’arxiu d’Antoni Segarra, cap de llista del PSUC a Mataró el 1979 i 1983. 
Paulí Mojedano, cap de llista del PP a Mataró el 2007.

/

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

Nova iniciativa a Mataró entorn del referèndum de l'1 d'octubre just tres dies abans del ple municipal en què s'ha de votar una resolució a favor del referèndum promoguda per CiU, ERC i CUP.

Una plataforma de ciutadans de l'àmbit sobiranista de Mataró, entre els quals figuren Mercè Feliu i Jordi Surinyach, impulsa, des d'un punt de vista estrictament personal, un manifest proreferèndum al qual s'han sumat de moment sis persones que han encapçalat llistes electorals a la capital del Maresme en diferents moments.

Entre ells figuren noms previsibles, com el de Joan Mora, alcalde per CiU en l'anterior mandat; Toni Civit, alcaldable d'ERC el 2003 i Xavier Safont-Tria, que va aconseguir l'entrada de la CUP al consistori el 2007 i va consolidar-ne la presència el 2011.

Però a la llista també figuren persones menys previsibles, com Antoni Segarra, qui va encapçalar la llista del PSUC el 1979; Jaume Graupera, número 1 de la llista del partit successor, ICV-EUiA, el 2003 i 2007; o Paulí Mojedano, número 1 del Partit Popular el 2007. Aquesta última és segurament la incorporació més sonada.       

“L'Ajuntament de Mataró no es pot mantenir al marge d'un procés de participació democràtica, motiu pel qual formulem a l'Il·lustríssim Senyor David Bote, alcalde de la nostra ciutat (…) que contribueixi, de forma positiva i constructiva, a la celebració del referèndum, posant a disposició dels ciutadans tots els centres cívics i espais de titularitat municipal on sempre s'ha votat”, es pot llegir en el manifest.

Notícies relacionades

Els promotors aclareixen que la seva intenció no és promoure directament el sobiranisme sinó simplement que els mataronins puguin votar.

Més notícies de Mataró