Els lactants pagaran el mateix que els nens de més edat a les escoles bressol de Mataró

El govern municipal igualarà a la baixa els preus d'aquests equipaments per incentivar la natalitat a la ciutat

Cua de pares per a visitar l’escola bressol Elna aquest dimarts al barri de Via Europa - Nou Parc Central de Mataró.

Cua de pares per a visitar l’escola bressol Elna aquest dimarts al barri de Via Europa - Nou Parc Central de Mataró.

2
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

A partir del pròxim setembre, totes les famílies que portin els seus fills a les escoles bressol de Mataró pagaran el mateix, independentment de l'edat: 151 euros al mes. Fins ara, els lactants (de 0 a 1 anys) pagaven gairebé 200 euros (197), de manera que se'ls aplicarà una rebaixa del 23%.

Aquesta és la proposta de preus públics respecte a les escoles bressol que el govern municipal portarà a aprovació en el ple del mes de maig.

El regidor d'Hisenda, Juan Carlos Jerez, ho argumenta per la voluntat del govern encapçalat pel socialista David Bote de fomentar que els pares primerencs escolaritzin els seus fills: “Fins ara, a causa del cost, ens consta que alguns pares no els hi portaven. Amb aquesta mesura volem fomentar la natalitat a la ciutat, també”.

A més, la proposta de preus públics inclou que el 15% de les famílies tinguin una bonificació –actualment són el 12%. Això es pretén aconseguir apujant el llindar de renda de les famílies que tenen accés a les bonificacions.

En aquests moments, les set escoles bressol de les quals disposa l'Ajuntament de Mataró tenen 900 places disponibles, que gairebé cap any arriben a cobrir-se totalment, perquè les escoles de La Llàntia i Rocafonda no s'omplen.

VOLEMATARÓ VOL UNA TARIFACIÓ SOCIAL

El grup municipal de VoleMataró, per la seva banda, voldria anar més enllà. Aquest dimecres la portaveu de la formació, Montse Morón, ha recordat a la comissió de Serveis Centrals que el govern municipal ja va aprovar en els pressupostos del 2015 una al·legació per la qual es plantejaria la qüestió i que no s'ha fet cap pas en aquesta direcció.

“L'etapa d'1 a 3 anys tothom sap que és cada vegada més important per a l'educació dels nens. Hem d'aconseguir que el màxim nombre de nens vagi a les escoles bressol. I si el pagament és en funció de la renda dels pares, segur que hi aniran més”, apunta Montse Morón, portaveu de VoleMataró.

En relació amb això, el regidor d'Hisenda argumenta que, de facto, ja s'està fent un gran esforç amb les escoles bressol: “Tenim una de les tarifes més ajustades de tot Catalunya, com a Ajuntament estem pagant el 50% del cost de cada plaça i un 12% de les famílies ja tenen bonificacions de fins al 95%”.

Notícies relacionades

Cal tenir en compte que des del 2011 la Generalitat no paga els 1.800 euros per plaça que li correspondrien i que és la Diputació de Barcelona qui ha assumit part d'aquesta despesa, uns 800 euros per cap. De manera que és l'Ajuntament qui ha acabat pagant la diferència, sense augmentar l'aportació dels pares.  

Més notícies de Mataró

Temes:

Guarderies