Anar al contingut

Cugat Comas: "El bon 2016 ha de ser un estímul i no una pressió afegida"

El periodista i casteller assumeix el comandament dels Capgrossos de Mataró, amb qui vol consolidar les estructures de gamma extra

M.B. / MATARÓ

Cugat Comas Soler (Mataró, 1986) és des del passat 3 de febrer el nou Cap de Colla dels Capgrossos de Mataró. Després de cinc anys formant part de l'equip tècnic de l'entitat, substitueix Mia Castellví, amb qui els de la camisa blava han firmat tant la seva millor actuació a Vilafranca del Penedès l'1 de novembre del 2014, com la millor temporada, amb 26 castells de 9, l'any passat. Comas, periodista, és un home molt vinculat a la cultura de la capital del Maresme.

 

Has estat elegit nou cap de grup dels Capgrossos de Mataró. Com veus el grup?

El grup ve del millor any de la seva història, tant en resultats com en sensacions. 2016 ha estat la temporada en la que, de la mà de Mia Castellví, els Capgrossos ens hem atrevit a anar més enllà d'on sempre havíem situat els nostres límits. Hem fet un pas endavant en assaig, hem implementat una major exigència al local i en plaça i això ens ha portat a unes xifres rècord. Res del que hem fet ha estat casual.

 

Agafes, com comentaves, el relleu de Mia Castellví, qui ha tingut un llarg recorregut en aquesta posició en diverses ocasions els últims anys. La teva serà una línia continuista?

Per força. Durant l'últim any he estat el seu segon cap de grup i si vaig entrar a la tècnica del grup el 2012 va ser perquè ell ho va veure. No obstant un canvi de cap de colla sempre és un element trencador, per maneres de fer o de ser i és el cap de grup el que es fa l'equip tècnic, que incorpora força cares noves. Som un grup que ha tingut pocs caps de grup i per tant cada canvi sempre és una expectativa.

 

L'objectiu del grup serà consolidar-se en la gamma extra aquesta temporada?

Quan dic que res del que hem fet el 2016 és casual és, precisament, perquè crec que si volem aspirar a aquest objectiu de consolidar-nos amb la gamma extra on hem de fixar-nos és, precisament, en quin ha estat el procés previ que ens ha portat a intentar altres castells d'aquest nivell. I avaluar què hem fet no prou bé como per no haver pogut descarregar -que és molt difícil! - ni el 9 de 8 ni el 5 de 9. O el pilar de 8 el 2015. El que vull dir és que si realment volem ser un grup que vagi més enllà de descarregar la torre de nou el dia que estem més inspirats haurem de seguir millorant el treball que fem. Em fixo un objectiu més metòdic que sigui la causa dels resultats que vinguin.

 

Quins altres objectius us marqueu?

Cada any que comença ens fixem com a objectiu provar d'igualar l'any anterior. Sense ser any de Concurs això costarà, però cal tenir el bon 2016 com a estímul i no com a pressió afegida. Quan amb Mia i l'equip valoràvem l'any anterior també vam veure que anant més a màxims vam caure més del que ens hagués agradat. Reduir aquest índex sense renunciar a un nivell alt és quelcom difícil però que ens ha de fer temperar.

 

Què cal millorar per aconseguir-lo?

Sempre es pot millorar i els Capgrossos tenim molt per recórrer. A l'assaig encara podem fer més treball, traient més el suc de tots. Podem implementar noves proves i també crec que és important que hi hagi un treball de consolidar un ecosistema propici a nivell de ciutat i comarca. Socialment els Cap-grossos podem i hem de créixer més. En castells dos i dos no són quatre, poden sumar més. Si aconseguim arrelar més i sumar gent i sinergies tenim un nivell molt llaminer de castells just davant.

 
Com afrontes el repte?

Amb ganes, perquè una responsabilitat així si no l'agafes amb ganes no l'agafes. Amb un cert sentit de deure generacional, ja que crec que pràcticament tots els responsables fins ara de l'entitat han estat d'una mateixa generació. I a l'expectativa. Els castells tenen una màgia i és que mai pots controlar tots els factors. Això et genera una adrenalina contínua, des del primer assaig a l'últim pilar de quatre de qualsevol festa.

 

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA  

 
 
 
0 Comentaris
cargando