Mataró tindrà uns nous pressupostos després de quatre anys

El PP votarà a favor dels comptes del PSC i CiU, mentre que Esquerra finalment s'abstindrà

1
Es llegeix en minuts
J. S. / MATARÓ

El govern local de Mataró, format per PSC i CiU i capitanejat pel socialista David Bote, podrà aprovar aquest dimecres uns nous pressupostos per primera vegada des de 2012 en el ple extraordinari que se celebrarà a l'Ajuntament gràcies al vot favorable del PP i l'abstenció, finalment, d'Esquerra Republicana.

Encara que Bote i el seu equip albergaven esperances en el sentit que els independentistes brindessin el seu vot favorable als comptes municipals per a 2016, les assemblees internes dels republicans han decantat el vot cap a l'abstenció, segons ha pogut saber l'edició local de Mataró d'EL PERIÓDICO.

No obstant, l'efecte polític és el mateix, ja que en el ple de pressupostos la qüestió és si hi ha més vots negatius que positius. I les quatre abstencions dels regidors d'Esquerra possibilitaran que això sigui així. De manera que la ciutat tornarà a tenir uns pressupostos després que els del 2013 es prorroguessin, els del 2014 s'aprovessin en junta de govern local i els del 2015 tornessin a prorrogar-se.

"No volem tenir una actitud que bloquegi la governabilitat de la ciutat. Al contrari, enfoquem el futur de manera constructiva, com una oportunitat d'aportar idees, una oportunitat de treballar per construir ciutat", afirma el comunicat dels republicans, que arriba pocs dies després que el Partit Popular, en una assemblea local, ratifiqués l'acord.

Així, els republicans capitanejats per Francesc Teixidó volen deixar la porta ben oberta de cara a la negociació dels pressupostos de 2017, que començarà en poques setmanes. Citen, també com a elements que els han portat a no votar en contra dels comptes municipals, la incorporació d'elements com un pla de convivència, un altre de vinculat a l'educació i un tercer al comerç i l'ocupació, així com un replantejament de la funció del Tecnocampus Mataró-Maresme, en la línia que proposa el PSC.  

Notícies relacionades

En el tram inicial del procés dels pressupostos del 2016, les ordenances fiscals (l'instrument que concreta com s'aconseguiran els ingressos provinents dels tributs locals) es van tirar endavant amb el vot a favor del PP i l'abstenció d'Esquerra i Ciutadans.

Més notícies de Mataró