davant l'avenç del virus

Els veïns de la localitat madrilenya de Tielmes compleixen «al peu de la lletra» el confinament

L'alcalde ha fet una crida a la tranquil·litat i a la prudència als residents en aquesta localitat de 2.700 habitants

zentauroepp54605526 tielmes200824094021

zentauroepp54605526 tielmes200824094021 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
Efe

El municipi madrileny de Tielmes està «pràcticament desert» amb els seus veïns complint «al peu de la lletra» les recomanacions que els ha fet el govern de la Comunitat de Madrid per evitar els contagis de coronavirus, ha relatat a Efe l’alcalde de la localitat, Miguel Ángel Barbero.

El regidor ha fet una crida a la tranquil·litat i a la prudència als residents en aquesta localitat de 2.700 habitants.

La Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha ordenat tancar els establiments d’hostaleria i restauració i suspendre les activitats col·lectives d’oci, esdeveniments i mercats ambulants de Tielmes per evitar la transmissió comunitària del virus.

En una resolució publicada aquest diumenge al diari oficial, la Comunitat recomana als ciutadans del municipi limitar la mobilitat i insta a no desplaçar-se a la zona les persones amb segona residència a Tielmes.

L’alcalde ha mostrat la seva confiança que totes aquestes mesures resultin eficients per tallar la cadena de contagis i reduir el nombre de positius de Covid-19.

L’Ajuntament de Tielmes va publicar el passat 14 d’agost un ban per comunicar als veïns que es tancaven els parcs, la piscina, el consistori i els espais públics per recomanació de les autoritats sanitàries.

Des del 14 al 20 d’agost, el nombre de casos de coronavirus ha anat augmentant, cosa que va portar la Direcció General de Salut Pública a fer un pas més i ordenar el tancament dels establiments d’hostaleria i restauració, ha explicat Barbero.

Notícies relacionades

El regidor s’ha mostrat «totalment d’acord» amb les mesures adoptades per la Comunitat de Madrid, tenint en compte el nombre de positius i el percentatge de casos en relació amb les proves PCR realitzades al consultori local.

Des del passat 14 d’agost, segons l’alcalde, hi ha 39 residents al municipi amb coronavirus, d’acord amb els tests realitzats pel consultori local, a falta de conèixer els resultats de 57 PCR que es van fer en l’última setmana.