desescalada

Fira de Madrid recupera la normalitat després de batallar contra la Covid-19

Amb aforaments de fins al 75% i amb àmplies mesures de seguretat per complir la normativa oficial contra el coronavirus

Estableix itineraris per dirigir la circulació dels assistents i evitar aglomeracions i serà obligatori l'ús de la mascareta

ifema

ifema

3
Es llegeix en minuts

Fira de Madrid afronta la reobertura i reprèn l’activitat aquest dimarts, coincidint amb l’entrada en vigor de la segona etapa de les mesures que assenyala la Comunitat de Madrid, amb aforaments de fins al 75% i amb àmplies mesures de seguretat «complint la normativa oficial i els requisits necessaris per guanyar la confiança del mercat», han informat des del recinte fira en un comunicat.

La reobertura d’Ifema és vista com «un assaig per comprovar el perfecte compliment de les normes, de cara a la tornada completa a l’activitat a partir del mes de setembre». I és que en l’últim quadrimestre de l’any es concentraran més de 60 fires i congressos.

Fira de Madrid ha creat a més el nou espai a l’aire lliure Abre Madrid que arrenca aquest dimarts  amb l’objectiu d’acostar al públic la cultura i l’entreteniment amb concerts, monologuistes, espectacles i cicles de cine, i la programació del qual se succeirà fins al 6 de setembre de dilluns a diumenge.

Les directrius generals permeten un augment de l’aforament de fins al 75% en el cas de fires, congressos i exposicions, així com esdeveniments i exposicions, si bé assegurant que la configuració de l’espai permeti mantenir el distanciament social d’1,5 metres de separació o, en el seu defecte, l’ús obligatori de mascaretes.

Ifema té previst un protocol de mesures dirigides a mantenir la distància de seguretat interpersonal que estableix la norma durant tot el recorregut que realitza un assistent a una fira, des de la seva arribada, registre i accés fins a la seva marxa. Segons indica la normativa de la Comunitat de Madrid, en aquells casos en què no es pogués mantenir aquestes mesures de distanciament es duran a terme mesurades alternatives de protecció física amb ús de mascareta, «cosa que fa viable de la pràctica totalitat de formats d’esdeveniments».

Circulació de persones, ús de mascaretes i sense còctels

Un altre focus important, que serà implantat, és l’organització de la circulació de persones dins de les fires i congressos, així com la distribució dels espais procurant mantenir la distància interpersonal. Ifema, en la mesura possible, establirà itineraris per dirigir la circulació dels assistents i evitar aglomeracions a determinades zones, tant a l’interior com a l’exterior, a fi de prevenir d’aquesta manera el contacte entre ells.

Per a això establirà l’ús diferenciat per a l’entrada i la sortida per tal de reduir el risc de formació d’aglomeracions. La normativa contempla també el compliment obligatori de les mesures d’higiene i prevenció establertes: serà obligat per a tots els assistents i participants de les fires, congressos i esdeveniments l’ús de mascareta durant tota l’estada a les seves instal·lacions.

També es mantindrà la desinfecció periòdica, l’ús de gel hidroalcohòlic i l’eliminació de tota mena de material i processos que facilitin qualsevol risc de contaminació. En el cas que es necessiti algun tipus de servei d’hostaleria i restauració s’ajustarà a la normativa, tot i que es desautoritza la celebració de còctels en el marc de les fires i esdeveniments.

Notícies relacionades

Ifema presentarà a l’organisme competent el protocol de mesures de seguretat, higiene i prevenció a implementar en el desenvolupament de cada fira. Seran informes que integraran totes les mesures addicionals en les quals està treballant amb la implantació de tecnologia punta per a la detecció de temperatura, el control d’accessos i aforaments, i el registre previ, arcs de desinfecció, així com mapes de calor per evitar aglomeracions, entre altres mesures d’informació i assistència.

Tots aquests protocols en els quals Ifema està treballant i destinant un pressupost d’inversions han sigut recentment reconeguts per la Comunitat de Madrid i el World Travel & Tourism Council (WTTC) mitjançant els certificats Garantia Madrid i segell Safe Travels.