hospital de campanya

Ifema «conservarà la seva estructura», cosa que li permetria obrir «en menys de 48 hores»

Els pavellons on es van instal·lar els llits i l'equip per als ventiladors es quedaran allà «exactament igual» durant un mes

De les 43 persones que continuen ingressades amb coronavirus, la majoria rebran l'alta mèdica durant els pròxims dies

20200429 489354 ifemar 1 1-1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest divendres es procedirà «a l’aturada» de l’hospital de campanya d’Ifema per la baixada de la pressió assistencial. Les xifres actuals, en les quals només hi ha 43 persones ingressades, han permès que la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid prengui la decisió de tancar el centre.

El director general d’Ifema, Eduardo López-Puertas, ha assegurat que, malgrat al tancament de l’hospital, les instal·lacions dels pavellons es mantindran «exactament igual» durant el pròxim mes. «Continuarem mantenint els llits i l’equip al maig per si es produís algun repunt», ha indicat López-Puertas.

Si tot va bé, esperen recollir part de l’hospital «a finals de mes», però es conservaran les instal·lacions necessàries, sobretot les que van a través de les galeries dels pavellons, «per si fos precís obrir de nou», una cosa que es podria fer «en menys de 48 hores».

Les xifres «positives» d’ingressos i altes han permès que s’avanci el tancament de l’hospital que, al principi, estava previst per a la segona quinzena del mes de maig. «Hem tingut molts menys ingressos dels que esperàvem i també un percentatge d’altes molt ràpid, amb la qual cosa no es fa precís mantenir l’hospital obert», ha assenyalat el director general d’Ifema.

Notícies relacionades

López- Puertas ha destacat «la rapidesa» amb què es va emprendre la instal·lació de l’hospital, un temps «fonamental» que va permetre «descongestionar» el servei d’Urgències dels hospitals de Madrid. «El 20 de març, quan vam seure per veure com ho podíem fer, un dels requisits era que el dia 21 havien d’entrar pacients perquè els hospitals estaven desbordats. A partir d’allà, vam aconseguir muntar el centre en quatre dies», ha explicat el responsable d’Ifema.

L’hospital va obrir les seves portes el 21 de març i des d’aleshores hi han passat prop de 4.000 pacients. De les 43 persones que continuen ingressades, s’espera que «moltes» rebin l’alta en els pròxims dies, mentre que la resta passaran a altres centres.