desescalada educativa

Els alumnes de 2n de batxillerat tornaran el 16 de juny a classe si Madrid passa a la fase 2

Els de primària que han tingut més dificultats d'ensenyament durant aquest període de confinament tornarien a les aules el 8 de juny

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante una reunión mantenida de forma telemática con los presidentes autonómicos, en Madrid (España) a 3 de mayo de 2020.

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante una reunión mantenida de forma telemática con los presidentes autonómicos, en Madrid (España) a 3 de mayo de 2020. / Comunidad de Madrid (Comunidad de Madrid)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els alumnes de 2n de batxillerat tornaran a les aules per preparar l’avaluació d’accés a la universitat el 16 de juny per realitzar classes preparatòries de la prova si la Comunitat de Madrid passa a la fase 2.

Al seu torn, els estudiants de primària que han tingut més dificultats d’ensenyament durant aquest període de confinament tornarien a les aules el 8 de juny per a reforç educatiu si la regió s’eleva a aquest nivell, i serà en la fase 3 quan reobrin les escoles infantils si la situació sanitària ho permet.

Així ho ha indicat el conseller d’Educació i Joventut, Enrique Ossorio, en declaracions remeses als mitjans de comunicació per criticar que el Ministeri de Sanitat hagi rebutjat la petició formulada per flexibilitzar les mesures de confinament per a aquests estudiants en la fase 1.

El conseller ha recordat que va ser la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, la que va plantejar en la conferència passada de presidents autonòmics «una cosa molt raonable», que alumnes de 2n de batxillerat tornessin a les aules per preparar la prova d’accés a la universitat i que els alumnes amb més problemes durant l’educació a distància fessin classes de reforç.

Ossorio ha retret que, com que el Ministeri de Sanitat no contestava, dimecres van llançar unes instruccions que contemplaven que s’accedís a aquesta petició o el cas contrari.

El departament que dirigeix Salvador Illa, ha apuntat, va comunicar a les 20.00 hores la seva negativa a aquesta petició i va argumentar que s’havien de seguir les mesures fixades en cada fase, una raonament que segons el parer d’Ossorio és «fals», perquè a Catalunya se li va permetre obrir els centres en fase 0 per a neteja i tasques administratives, quan aquesta opció es contempla en la fase 1.

Per tant, aquesta negativa és, pel conseller d’Educació, un «nou pas del Govern estatal de retardar l’avenç de Madrid, en aquest cas en matèria educativa» i un «perjudici» per als alumnes de la regió que competiran amb d’altres per obtenir places a les universitats de cara al pròxim curs acadèmic, però ells no hauran tingut prou classes de reforç.

«Quan és Madrid el que demana resulta que qualsevol excusa és vàlida per dir que no», ha reblat Ossorio, per recalcar, no obstant, que els alumnes de primària que requereixen reforç tornaran a classe el 8 de juny si la comunitat accedeix a la fase 2. Ho faran «amb cita prèvia, grups reduïts, amb tutories».

Notícies relacionades

Per als estudiants de 2n de batxillerat el retorn es programa el 16 de juny, just quan acabin els exàmens de curs, mentre que les escoles infantils podran reobrir en la fase 3 si ho aconsella la situació sanitària.