tsunami social de Covid-19

Almeida culpa el Govern de les cues de la fam a Madrid

Retreu que l'Executiu de coalició no li permeti fer servir contra aquesta crisi tant el romanent de Tresoreria com el superàvit

Els serveis socials del consistori donen aliments i àpats a unes 82.000 persones de 30.000 famílies sense recursos per culpa del coronavirus

zentauroepp53258446 madrid  28 04 2020 sociedad  coronavirus   personas esperan 200428172850

zentauroepp53258446 madrid 28 04 2020 sociedad coronavirus personas esperan 200428172850 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat aquest dimecres que si al barri d’Aluche, a Latina, es produeixen «cues de la fam» és «entre altres coses» perquè el Govern central no permet al Consistori «utilitzar recursos financers».

«Si hi ha cues a Aluche és perquè no ens deixa utilitzar recursos financers», ha lamentat el regidor durant un esmorzar informatiu telemàtic amb Nueva Economía Fórum. Martínez-Almeida ha tornat a demanar en aquest moment de necessitat que el Govern municipal pugui fer servir contra la crisi originada per la Covid-19 tant el romanent de Tresoreria com el superàvit.

Així, entén que Unides Podem fa servir la «hipocresia» a l’«utilitzar el dolor i les cues d’Aluche» però alhora «no dona cap solució» ni permet utilitzar el romanent del qual disposa el consistori de la capital.

L’alcalde ha posat de relleu que els serveis socials del consistori donen aliments i àpats a unes 82.000 persones, 30.000 famílies, i que «s’han multiplicat aquestes peticions» a la capital, per la qual cosa estan estudiant «una nova fórmula per poder incloure-les».

Notícies relacionades

«Vivim en una situació d’emergència social, en un tsunami social, on cauran moltes persones, no podríem pensar que totes aquestes persones poguessin anar», ha lamentat.

Si bé Almeida ha indicat que aquesta associació d’Aluche realitza un únic repartiment de menjar a la setmana, i que «s’ha negat» que el consistori els cedís un local i a facilitar una llista de totes les persones que van a sol·licitar ajuda perquè es facin càrrec els serveis socials.