Quan acabi el confinament per Covid-19

Almeida: «No recuperarem la vida com la recordàvem» a Madrid

L'alcalde avança que caldrà modificar pautes i comportaments interioritzats

Reconeix que el confinament és un «desgast psicològic» per als nens

undefined52776473 graf6376  madrid  13 03 2020   una terraza en el centro de m200313183345

undefined52776473 graf6376 madrid 13 03 2020 una terraza en el centro de m200313183345 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat aquest dijous que «no es recuperarà de forma immediata la normalitat quotidiana» a la capital quan s’aixequi el confinament, que no descarta que s’hagi d’ampliar més enllà de l’11 d’abril, data prevista després de l’última ampliació.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa oferta a Cibeles després de la Junta de Govern de la ciutat, que ha començat amb un minut de silenci a les 12 hores en memòria de les víctimes mortes pel Covid-19 i les seves famílies.

«No recuperarem la vida ordinària tal com la recordàvem, sinó que caldrà modificar pautes i comportaments interioritzats, perquè el coronavirus no desapareix al desaparèixer l’estat d’alarma», ha asseverat el regidor madrileny, que entén que caldrà adoptar una sèrie de restriccions.

Notícies relacionades

Per això, al ser preguntat per si es permetria sortir els nens al carrer, acompanyats per un adult, després de finalitzar l’estat d’alarma, Almeida ha indicat que el primer que caldrà fer és «avaluar l’estat d’alarma», i després d’això «es podran establir mesurades que relaxin el confinament perquè és un desgast psicològic per als nens».

«És una reflexió que caldrà fer però que ara no toca. Tenim fins a l’11 d’abril, i en funció d’això, actuarem», ha llançat, per apuntar a continuació que no es contemplen saquejos en supermercats com ha ocorregut en altres països.