desescalada

Madrid es prepara per a un estiu atípic amb l'obertura de les piscines en suspens

L'Ajuntament que presideix José Luis Martínez-Almeida insisteix que es prioritzarà la salut tot i que això suposi prendre «decisions difícils»

«No s'obrirà cap instal·lació que posi en risc treballadors i usuaris», avisa la responsable municipal d'Esports

zentauroepp254990 efe  j j  guillen 11 07 99 madrid  md 08 madrid   la fundaci200520093759

zentauroepp254990 efe j j guillen 11 07 99 madrid md 08 madrid la fundaci200520093759 / J J GUILLEN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La regidora delegada d’Esports a l’Ajuntament de Madrid, Sofía Miranda (Cs), ha avisat sobre les piscines que «aquest estiu no serà normal» i que prevaldrà la salut sempre «abans de prendre decisions, tot i que siguin difícils».

En la comissió semipresencial de Cultura, Turisme i Esport, la regidora socialista Mar Espinar ha plantejat aquesta pregunta després que les instal·lacions esportives estiguin tancades des de l’11 de març per l’estat d’alarma. La regidora ha recordat que l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, va avançar la possibilitat de reobrir les piscines d’estiu al juliol, «si tot va moderadament bé».

Espinar ha indicat que Madrid es troba en la fase de desconfinament que li correspon «per motius objectius, malgrat qui li pesi», i que el que ha de prevaler són la seguretat i la salut. Miranda, per la seva part, ha contestat que «és molt difícil posar data fixa a l’obertura dels centres esportius o les piscines» perquè tot està sotmès al canvi de fases i als «canvis d’opinió» del Govern central sobre el que es pot fer en cada una, una cosa que entén «per la incertesa».

Així, al principi l’obertura de piscines estava prevista en la fase 3 però en una recent publicació al BOE s’ha avançat a la 2.

Notícies relacionades

En aquest moment l’Ajuntament està «treballant en protocols d’obertura», que en aquest moment continuen sent esborranys. El que sí que ha assegurat és que «no s’obrirà cap instal·lació que posi en perill la salut de treballadors i usuaris».